Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2018 (v/6stk)

Vinen har en rig frugtcharme af kirsebær og blåbær med tilhørende strejf af peber og anis samt accent af kanel og tørret frugt fra mødet med Amarone-kvaset. På tungen mærker man også tydeligt de to års fadlagring, som smukt afrunder og intensiverer totaloplevelsen og i øvrigt kaster lidt tobak efter den mediumfyldige og strukturerede krop. I eftersmagen fører livlige associationer direkte tilbage til vinens ikke-tørrede grundstamme i form af en lækker rød frugt og frisk frugtsyre pakket i liflige krydderier og lidt nødder at runde af på. Denne Ripasso er en dejlig allround-vin i den kraftigere ende af spektret men uden at indholdet på tallerkenen behøver stikke helt af, som det i højere grad forventes til en Amarone. Dermed er den et lækkert bud på en vin til Mortensaften og såmænd også i julen. Vinen scorede 93 point af James Suckling i juli 2021.

299,-218,75 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Nozzole, Chianti Classico Nozzole DOCG 2019

Tydelig og imødekommende duft af kirsebær og moden frugt. Rig, fyldig og præcis i smagen med bløde tanniner i den dvælende eftersmag. 100% Sangiovese druer fra marker i 280-380 meters højde omkring vingården i byen Greve i Chianti. Druerne udblødes i temperaturkontrollerede ståltanke med overpumpning af mosten i 15 dage. Vinen lagrer i toastede franske egetønder i 10-12 måneder og yderligere minimum 3 måneder på flaske.

Castello di Meleto, Riserva Chianti Classico 2017

Med Riserva Chianti Classico i glasset får du en tårnhøj kvalitet. Duften er klassisk solmoden Sangiovese, som har fået lidt ekstra mørk finesse fra de 15% Merlot. Smagen er usædvanligt fyldig, intens, rig og med mørke, modne bær, fulgt op af lidt krydderi, tobak og eg. Finishen viser årgangens blødhed, hvor den varme sommer sammen med 24 måneder på fad giver en vin, som er drikkeklar allerede nu, og som står moden og levende i glasset. En meget givende og velafbalanceret stor Riserva fra den bedste del af Chianti Classico området. Kom bare med det bedste vildt, lam og okse, gerne som simremad. Lagrer på en blanding af fransk og slavonsk eg, hvor fadene er både nye og brugte, men der bruges primært store fade, som ikke giver for meget fadpræg, men lader den rene frugt beholde sin plads i smagsbilledet.

Speri, Pigaro Valipolicella Ripasso Classico Superiore 2018

Den bedste kvalitet af Valpolicella Classico druer får en andengæring på Amaronekvas, der hos Speri kun bruges én gang, hvor loven tillader to gange. En vin, der kombinerer smagstoner fra Amarone og høj frugtintensitet med en rankere struktur, syrlige kirsebær, fin syre og et komplekst krydderimix.

Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2019

Vinen har en rig frugtcharme af kirsebær og blåbær med tilhørende strejf af peber og anis samt accent af kanel og tørret frugt fra mødet med Amarone-kvaset. På tungen mærker man også tydeligt de to års fadlagring, som smukt afrunder og intensiverer totaloplevelsen og i øvrigt kaster lidt tobak efter den mediumfyldige og strukturerede krop. I eftersmagen fører livlige associationer direkte tilbage til vinens ikke-tørrede grundstamme i form af en lækker rød frugt og frisk frugtsyre pakket i liflige krydderier og lidt nødder at runde af på.Denne Ripasso er en dejlig allround-vin i den kraftigere ende af spektret men uden at indholdet på tallerkenen behøver stikke helt af, som det i højere grad forventes til en Amarone. Dermed er den et lækkert bud på en vin til Mortensaften og såmænd også i julen.Vinen scorede 93 point af James Suckling i juli 2021.