Tenuta Rocca, Barolo Serralunga 2015

Denne TOP-Barolo fra Serralunga d’Alba er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker der ligger perfekt placeret mod sydvest i Baudana i Serralunga. Vinen har en flot granatrød farve med god intensitet. Aromaen er intens og vedholdende, med noter af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Smagen er varmende og tør samt robust og med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Det er en forholdsvis blød vin allerede. Den er afbalanceret og med en intens og vedholdende lang eftersmag. Serverings-TIPSServeringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. En god vin til selv de mest kraftige retter med kraftigt tilbehør. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf.

450 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Rocca, Barolo Serralunga 2015

Denne TOP-Barolo fra Serralunga d’Alba er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker der ligger perfekt placeret mod sydvest i Baudana i Serralunga.Vinen har en flot granatrød farve med god intensitet. Aromaen er intens og vedholdende, med noter af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Smagen er varmende og tør samt robust og med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Det er en forholdsvis blød vin allerede. Den er afbalanceret og med en intens og vedholdende lang eftersmag.Serverings-TIPSServeringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. En god vin til selv de mest kraftige retter med kraftigt tilbehør. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste

Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2018

Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Det er en fast bygget vin, men tanninerne er finkornede, og vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres.Fuglevildt, stegt gås, kalvelever, svamperetter og ikke for heftige fåre- og gedeoste er lokale klassikere til druen. Druerne vokser på højtliggende marker, 270 - 300 m. Jorden er kalk på vestvendt skråning. Druerne er sorteret hårdt, udblødes længe før- og under gæringen og lagres to år i store egefade. Klares og filtreres ikke.

Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

Granatrød med orange reflekser. Ren, intens og veldefineret aromatisk profil med et varietal-og kommune-typisk præg. Elegant, men også stofrig, koncentreret ogmed smidige tanniner, skøn sødme og dyb, vedholdende smagBarolo Serralunga fremstilles af druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og 1995, er syd-sydvest-vendte og ligger omkring 320 moh. De yder en nu forholdsvis traditionelt fortolket Barolo, der fremstilles med 12-15 dages maceration (6-8 dage i 1997/1998) og to års lagring på 25 hl botti. Udgangsniveauet er forbløffende højt og dette har siden 1996 været en fremragende introduktion til Piras vine og et forvarsel om den enestående kvalitet af de tre enkeltmarks-Baroli. Barolo Serralunga demonstrerer den forventede typicitet ved at reflektere sit dyrkningshabitat og forener kraft og balance på smukkeste vis. Her er både rosenfloralitet, trøfler og tjære og rigelig karakter til at fascinere og udfordre sanserne. Samtidig udvikler den sig smukt på flaske. Den er naturligvis fremragende som ledsager til det traditionelle rige Langhe-køkken, stegt kød eller efterårets vildtretter.