Tenuta Reverdito, Langhe Nebbiolo Simane 2020

En saftig vin med masser af røde bærtoner, orangskal og granatæble. Druer vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring. Vinen har en fint intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed. Dette gør den til et fint match til pastaretter og gryderetter med svine- og kalvekød samt lam.

150 kr

Andre kiggede også på

E Pira & Figli, Chiara Boschis, Langhe Nebbiolo 2017

Alle druer til vinen kommer fra selve Barolo og kunne sælges som sådan, men vinstokkene er lidt yngre. En saftig, hurtigere afrundet vin med fin druekarakter. Druerne til Piras Langhe Nebbiolo kommer fra Mosconi og Le Coste of Monteforte. Alle Piras marker er økologisk certificerede, men da der indgår en meget lille portion druer til Piras Langhe Nebbiolo fra naboens Barolo-mark, som ikke er certificeret økologisk, er Piras Langhe Nebbiolo ikke certificeret økologisk. Fin til pasta med kødfyld, kraftige supper og smagfulde oste. Kan nydes ung.

Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2018

Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Det er en fast bygget vin, men tanninerne er finkornede, og vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres.Fuglevildt, stegt gås, kalvelever, svamperetter og ikke for heftige fåre- og gedeoste er lokale klassikere til druen. Druerne vokser på højtliggende marker, 270 - 300 m. Jorden er kalk på vestvendt skråning. Druerne er sorteret hårdt, udblødes længe før- og under gæringen og lagres to år i store egefade. Klares og filtreres ikke.

Tenuta Reverdito, Barbera d'Alba la Morra 2019

Vinen udstråler ganske fint Barbera's grundkarakter. Det er en direkte, saftig vin, der kombinerer god frugtfylde med spillende vinsyre. Mørke kirsebær, lys blomme og ret lav garvesyre. Fin ledsager til pasta med kødsovs, fjerkræ, asiatisk tilberedt and og krydret lammekølle.

La Spinetta, Langhe Nebbiolo 2019

Lidt øst for Barbaresco ligger Starderi-skråningerne, som med deres kalkrige jord leverer sofistikeret og karakterfuld Nebbiolo - netop sådan er La Spinettas Langhe Nebbiolo. Det er italiensk grundighed som sjældent er set mage, i en vin hvor druerne er høstet med håndkraft og har gennemgået malolaktisk gæring i 12 måneder på 2 og 3 gange brugte franske egetræsfade - og som tappes på flaske uden nogen forudgående filtrering. Der er altså her tale om den rene og upåvirkede smag af Piemonte. Resultatet af denne grundighed, er en vin med uendelige lag af saftige skovjordbær, krydderurter og sød tobak. Den velkendte oplevelse af stram bitterhed som med syre fra bær og friskhed fra mynte, gør Nebbiolo til rendyrket nydelse for trænede smagsløg. Hæld den på karaffel i god tid inden servering og nyd den generøst til grillet lam med ratatouille eller bare en solid ret med røget bacon.