Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2018

Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Det er en fast bygget vin, men tanninerne er finkornede, og vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres. Fuglevildt, stegt gås, kalvelever, svamperetter og ikke for heftige fåre- og gedeoste er lokale klassikere til druen. Druerne vokser på højtliggende marker, 270 - 300 m. Jorden er kalk på vestvendt skråning. Druerne er sorteret hårdt, udblødes længe før- og under gæringen og lagres to år i store egefade. Klares og filtreres ikke.

275 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2018

Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Det er en fast bygget vin, men tanninerne er finkornede, og vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres.Fuglevildt, stegt gås, kalvelever, svamperetter og ikke for heftige fåre- og gedeoste er lokale klassikere til druen. Druerne vokser på højtliggende marker, 270 - 300 m. Jorden er kalk på vestvendt skråning. Druerne er sorteret hårdt, udblødes længe før- og under gæringen og lagres to år i store egefade. Klares og filtreres ikke.

Tenuta Reverdito, Barbera d'Alba la Morra 2019

Vinen udstråler ganske fint Barbera's grundkarakter. Det er en direkte, saftig vin, der kombinerer god frugtfylde med spillende vinsyre. Mørke kirsebær, lys blomme og ret lav garvesyre. Fin ledsager til pasta med kødsovs, fjerkræ, asiatisk tilberedt and og krydret lammekølle.

Tenuta Reverdito, Langhe Nebbiolo Simane 2020

En saftig vin med masser af røde bærtoner, orangskal og granatæble. Druer vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring. Vinen har en fint intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed. Dette gør den til et fint match til pastaretter og gryderetter med svine- og kalvekød samt lam.

Tenuta Reverdito, Barbera d'Alba "Delia" La Morra 2017

Den ypperste Barbera fra et fremragende domæne. Den er storebror til Butti og har endnu mere kraft, koncentration og aroma. Og så lagres den længere i eg.Delia dækker blot 0,33 hektar på fremragende vinbjerg i Barolo's fine la Morra. Jordbunden er kalk og mergel og vender stik sydvest på stejl skråning. Vinen lagres i små egefade før tapning og vil udvikle sig i 5-6 år og leve i 10 år, formentlig længere endnu. Fin til vildt og kraftige retter.Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning.Michele var primus motor i det lokale projekt Green Experience: brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt. Vi er dyrkere før producenter siger Michele, og vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt. Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle botti, træfade på 40 - 50 hl.Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge.