Tenuta Regaleali, Riserva del Conte 2016

San Lucio er den første store vinmark identificeret på Regaleali Ejendommen. Dyrket ved 'bush'-systemet ligner vinmarken et stort kunstværk. At gå igennem San Lucio vinmarken er essentielt for at forstå værdien af terroiret. Hver en plante fortæller sin egen historie som kun gamle vise mænd kan. Den ældste Regaleali vinmark har en utroligt kvalitativ konsistens over sig. Vinmarken har kun en produktion på et par få gram per plante, men er i stand til at modstå påvirkningen fra ekstreme klimaer. Efter et fravær på 40 år startede man på ejendommen igen produktionen af Riserva del Conte fra denne ikoniske vinmark i 2010. Årgang 2016 er et resultatet af en perfekt årgang set fra et analytisk og sanseligt synspunkt. Den kommer stadig fra San Lucio vinmarken og har det samme blend af Perricone og Nero d'Avola. Som følge af traditionen er den som den første udgivelse også lagret på 500-liters kastanjefade. Slut-resultatet er en kraftfuld vin. Meget stram i sin ungdom takket være det store tanninhold. En samlervin, der i 2016 årgangen kun er frigivet 7048 flasker af.

999 kr

Andre kiggede også på

Accornero, Barbera del Monferrato Superiore Cima Riserva 2012

er lavet på 100% Barbera fra Monferrato.Det er en tætpakket rødvin, intens i duften med en varm og elegant smag.Perfekt til det italienske køkken som Pasta og Pizza, men også perfekt til et godt stykke rødt kød

Tenuta Regaleali, Riserva del Conte 2016

San Lucio er den første store vinmark identificeret på Regaleali Ejendommen. Dyrket ved 'bush'-systemet ligner vinmarken et stort kunstværk. At gå igennem San Lucio vinmarken er essentielt for at forstå værdien af terroiret. Hver en plante fortæller sin egen historie som kun gamle vise mænd kan. Den ældste Regaleali vinmark har en utroligt kvalitativ konsistens over sig. Vinmarken har kun en produktion på et par få gram per plante, men er i stand til at modstå påvirkningen fra ekstreme klimaer. Efter et fravær på 40 år startede man på ejendommen igen produktionen af Riserva del Conte fra denne ikoniske vinmark i 2010. Årgang 2016 er et resultatet af en perfekt årgang set fra et analytisk og sanseligt synspunkt. Den kommer stadig fra San Lucio vinmarken og har det samme blend af Perricone og Nero d'Avola. Som følge af traditionen er den som den første udgivelse også lagret på 500-liters kastanjefade. Slut-resultatet er en kraftfuld vin. Meget stram i sin ungdom takket være det store tanninhold. En samlervin, der i 2016 årgangen kun er frigivet 7048 flasker af. Vinen hylder den udfordring som grev Giuseppe Tasca d'Almerita stillede sig selv i 1959: At lave en siciliansk vin, der er i stand til at konkurrere med verdens fineste vinproducenterBedømmelser:97 point Robert Parker96+ Point Vinous96 point Falstaff94 point Decanter3 glas Gambero Rosso

Tenuta Regaleali, Cabernet Sauvignon Vigna San Francesco 2018

Vigna San Francesco repræsentere det bedste som Tasca familien kan præstere. Vinen produceres på familiens bopæl Tenuta Regaleali og er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon hentet fra højt beliggende marker (550 meter). Vnen er lagret i 18 måneder på nye barriques fra Allier og Tronçais, viser stor koncentration med et løfte om et langt liv i flasken. Vigna San Francesco Cabernet Sauvignon er en af Siciliens bedst bevarede hemmeligheder og høre til blandt de bedste Bordeaux inspirerede vine i verden.

Tenuta Santa Maria, Ripasso Classico Riserva 2018

Vinen har en rig frugtcharme af kirsebær og blåbær med tilhørende strejf af peber og anis samt accent af kanel og tørret frugt fra mødet med Amarone-kvaset. På tungen mærker man også tydeligt de to års fadlagring, som smukt afrunder og intensiverer totaloplevelsen og i øvrigt kaster lidt tobak efter den mediumfyldige og strukturerede krop. I eftersmagen fører livlige associationer direkte tilbage til vinens ikke-tørrede grundstamme i form af en lækker rød frugt og frisk frugtsyre pakket i liflige krydderier og lidt nødder at runde af på.Denne Ripasso er en dejlig allround-vin i den kraftigere ende af spektret men uden at indholdet på tallerkenen behøver stikke helt af, som det i højere grad forventes til en Amarone. Dermed er den et lækkert bud på en vin til Mortensaften og såmænd også i julen.Vinen scorede 93 point af James Suckling i juli 2021.