Tenuta di Castellaro, Ypsilon 2020

Nord for Sicilien ligger de æoliske øer - syv småøer som i y-form nærmest danner bro mellem Sicilien og fastlandet - med Lipari lige i midten - og herfra har Castellaros Ypsilon sit navn. Her får du ægte syditalienske smage, men i en let og elegant udgave. Det er ren og intens vin, som frisk og lidt lavere i alkohol - en oplagt rødvin til sommeraftener. Både Nero dAvola og Alicante er druer, som normalt leverer meget fyldige og kraftige vine - men hos Tenuta Castellaro får de selskab af den lette og elegante Corinto Nero, som giver en mere forfinet udgave af Syditalien. Her er ingen fadlagring, men kun de rene frugtsmage, flot struktur og friskhed. Kold, men kort maceration for mere udpræget aroma. Vinen lagrer rent på ståltank og er ufiltreret. Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til pastaretter eller middelhavsinspirerede fiskeretter.

199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Cabreo, Cabreo Il Borgo IGT 2017

Supertoscaner med en kompleks og charmerende duft vidner om den friske og sprøde frugtige smag med en silkeblød og vedholdende afslutning. Druerne kommer fra Crebreos marker omkring Greve i Chianti. Blendet er Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen lagrer i 225 l. franske eg - heraf 30% ny eg, 40% et år og 30% to år gamle - i 18 måneder og herefter yderligere 6 måneder på flaske.

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

Det er ikke hver dag at druen Corinto Nero finder vej til en flaske vin i Danmark, men sammen med Nero dAvola giver den her en virkelig velbalanceret vin - og noget tiltrængt friskhed til den sædvanlige syditalienske stil - som sammen med cirka et år på træfade giver kompleksitet, frugt og krydderier. Kombinationen af vulkansk jord, det lune, salte Middelhav og de evigt blæsende vinde giver Nero Ossidiana sin helt særlige karakter - det her er smagen af de æoliske øer koncentreret og puttet på flaske. Stilen er langt fra syditaliensk, det er kompleks og struktureret rødvin - som afspejler øen Liparis mange facetter. Server ved 14-16° i almindelige rødvinsglas. Drik til braiserede kødretter.

Tenuta Ulisse, SOGNO DI ULISSE Montepulciano 2019

Abruzzo og Montepulciano-druenMidtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.Beskyttet mod varme og iltPå Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården fremstiller vinene så skånsomt som muligt, og lader i al sin enkelhed naturen gøre arbejdet. Brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum. Høst om nattenDruerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en v-acuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur. Sogno di UlisseSogno di Ulisse er baseret på Montepulciano-druen og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen er fadlagret på franske barriques. Duften byder på en fornem generøs kirsebærfrugt og et strejf af vanilje og blyant. Smagen er kødfuld og meget frugtig, og eftersmagen er lang og velouragtig. Nyd denne skønne vin af rummelige glas op til seks år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ.

Tenuta San Giorgio, Rosso di montalcino Ciampoleto 2019

En virkelig frisk og frugtdreven flaske vin. Her er gode noter af friske krydderurter, røde kirsebær og et lille element fra fadet. Meget blød i munden med god balance mellem den friske frugt og de bidende tanniner. God ren eftersmag med finesse og typisk italiensk bid.Fremstillet af Sangiovese Grosso fra ejendommens egne marker. Alle druer høstes i hånden og vinifikationen foregår i ståltanke for at bevare mest mulig druekarakter. Vinen lagres i et år på en kombination af nye og gamle fade, inden aftapning på gården.