Tenuta di Cabreo, Cabreo Il Borgo IGT 2017

Supertoscaner med en kompleks og charmerende duft vidner om den friske og sprøde frugtige smag med en silkeblød og vedholdende afslutning. Druerne kommer fra Crebreos marker omkring Greve i Chianti. Blendet er Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen lagrer i 225 l. franske eg - heraf 30% ny eg, 40% et år og 30% to år gamle - i 18 måneder og herefter yderligere 6 måneder på flaske.

450 kr

Andre kiggede også på

Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017

Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017 er en lækker, økologisk, toscanske vin, lavet på Sangiovese og Merlot . Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og be

Tenuta di Cabreo, Cabreo Il Borgo IGT 2017

Supertoscaner med en kompleks og charmerende duft vidner om den friske og sprøde frugtige smag med en silkeblød og vedholdende afslutning. Druerne kommer fra Crebreos marker omkring Greve i Chianti. Blendet er Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen lagrer i 225 l. franske eg - heraf 30% ny eg, 40% et år og 30% to år gamle - i 18 måneder og herefter yderligere 6 måneder på flaske.

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

Det er ikke hver dag at druen Corinto Nero finder vej til en flaske vin i Danmark, men sammen med Nero dAvola giver den her en virkelig velbalanceret vin - og noget tiltrængt friskhed til den sædvanlige syditalienske stil - som sammen med cirka et år på træfade giver kompleksitet, frugt og krydderier. Kombinationen af vulkansk jord, det lune, salte Middelhav og de evigt blæsende vinde giver Nero Ossidiana sin helt særlige karakter - det her er smagen af de æoliske øer koncentreret og puttet på flaske. Stilen er langt fra syditaliensk, det er kompleks og struktureret rødvin - som afspejler øen Liparis mange facetter. Server ved 14-16° i almindelige rødvinsglas. Drik til braiserede kødretter.

Tenuta Ulisse, SOGNO DI ULISSE Montepulciano 2019

Abruzzo og Montepulciano-druenMidtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.Beskyttet mod varme og iltPå Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården fremstiller vinene så skånsomt som muligt, og lader i al sin enkelhed naturen gøre arbejdet. Brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum. Høst om nattenDruerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en v-acuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur. Sogno di UlisseSogno di Ulisse er baseret på Montepulciano-druen og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen er fadlagret på franske barriques. Duften byder på en fornem generøs kirsebærfrugt og et strejf af vanilje og blyant. Smagen er kødfuld og meget frugtig, og eftersmagen er lang og velouragtig. Nyd denne skønne vin af rummelige glas op til seks år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ.