Tenuta di Arceno, Strada al Sasso Gran Selezione 2017

Strada al Sasso er Tenuta di Arceno's flagskibsvin. Den er mættet med lag på lag aromaer af mørk frugt, ristede kaffebønner og violer. I munden er vinen koncentreret med tørrede blommer, muskatnød, jord og våd skifer. Strukturen er tæt med et tydeligt præg af frisk syre og faste, men fine tanniner. Vinen kan drikkes i sin ungdom, men vinder ved lagring og smager fortræffeligt selv efter mindst 10 år efter høståret. Nyd vinen til kødretter med pasta, stegt kylling og manchego ost.

349 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Arceno, Strada al Sasso Gran Selezione 2017

Strada al Sasso er Tenuta di Arceno's flagskibsvin. Den er mættet med lag på lag aromaer af mørk frugt, ristede kaffebønner og violer. I munden er vinen koncentreret med tørrede blommer, muskatnød, jord og våd skifer. Strukturen er tæt med et tydeligt præg af frisk syre og faste, men fine tanniner. Vinen kan drikkes i sin ungdom, men vinder ved lagring og smager fortræffeligt selv efter mindst 10 år efter høståret. Nyd vinen til kødretter med pasta, stegt kylling og manchego ost.

Tenuta Celestino Pecci, Brunello di Montalcino, DOCG 2017

Stilren og gennenført klassisk Brunello fra - måske - den bedste årgang nogenside i dette område fra fint, mindre domæne. Vinen er krydret med stor kraft. Intens og vedvarende frugt. Allerede som ung viser den en meget harmonisk side - velafbalanceret, velsmagende med dejlig syre og smidige men stadigvæk faste tanniner. Vinen lover et langt gemmepotentiale, hvor den med tiden vil udvikle sig til en blødere mundfornemmelse. Åbnes den som ung, anbefales dekantering på en bredbundet karaffel.

Tenuta di Castellaro, Corinto Sicilia 2019

Corinto-druen deler navn med en by i antikkens Grækanland, og det er også via grækernes rejser ud i middelhavet at druesorten er endt på Lipari. Den oldgamle drue leverer en mørkelilla vin som har en markant duft af mørkerød frugt, lakrids og grøn peber. Smagen er harmonisk, mørk og urtet med både blomme og peber - uden for voldsomme tanniner. 12 måneders fadlagring tilføjer endnu et lag til den modne frugt, vulkanske jord og varme middelhavsvind, der former Castellaros Corinto til en flot rødvin.

Tenuta Fanti, Brunello di Montalcino 2017

Sangiovese i sin reneste form - her blander mørke kirsebær sig med tørret tobak, lakrids og espresso i en åben og ekspressiv Brunello. 2017 var kendetegnet ved en lang, varm sommer, hvor høsten gik i gang ret tidligt - og vinene fremstår med masser af moden frugt, og her hos Fanti bruger de 50% små fade - en lille del nye - og 50% store, brugte fade som tilføjer lag af mørke krydderier til vinen. Her er masser af power og tannin, som langsomt vil integres over de næste 5-10 år - men allerede nu er den en fornøjelse at drikke efter lidt luft.Server ved 17-19°C i store rødvinsglas. Drik til Osso Bucco