Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Red Blend 2018

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970. Vinens druesammensætning er 59 % Cabernet Sauvignon, 37 % Merlot, 4 % Petit Verdot (samt ganske lidt Syrah og Malbec). Vinen lagrer 14 til 15 måneder på franske egetræsfade. Bouquet af mørke bær, søde aromaer af egetræ og krydderier, med et strejf af tørrede krydderurter. Smagen har nuancer af modne blåbær, mørke kirsebær og noter af kaffe og chokolade. En struktureret mundfuld med bløde tanniner og en lang eftersmag. Prøv den f. eks. til grillet lam, oksebøffer, kyllingespyd eller pulled pork sandwich med cole slaw.

339 kr

Andre kiggede også på

Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet-vine blev smagt op mod de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer!Frankrigs enevælde var brudtNyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til verdensberømt vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde omlagt en blommeplantage i Napa Valley til vinmark, og han beplantede marken med klassiske franske druesorter. Han hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warrens vingård USA's mest berømte, og markerne omkring vingården har sidenhen opnået status som et officielt vindistrikt, Stag's Leap District.Cabernet fra Stag's Leap DistrictMange vil hævde at Californiens bedste Cabernet-vine dyrkes i Stag's Leap District. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde fra den nærliggende San Pablo-bugt giver optimale dyrkningsbetingelser. Fællesnævneren for alle områdets vine er en spektakulær rigdom på aroma og en kølig elegance, som er usædvanlig at støde på i Californien.Fay-markens Cabernet SauvignonFay er en af Stag’s Leap’s bedste marker, kendt for ultimative Cabernet-vine. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde giver optimale dyrkningsbetingelser. Vinen er fadlagret i 25 måneder på fransk eg, men det har ingenlunde tæmmet frugten. Duften byder på komplekse nuancer af solbær og eukalyptus. Smagen er velouragtig og rig på perfekt moden frug. Nydes af rummelige glas op til femten år fra høståret 

Yarra Yering Dry Red Wine No2 2015

En af Australiens absolutte topvine. Med forbillede i Rhone dalens store vine laver Yarra Yering denne vin med druer fra deres egen mark beliggende i det kølige Yarra Valley. Aromatisk er vinen overvældende med intense og flotte nuancer af solbær, kridt, vanilje, lakrids og kirsebær. Smagen er endnu mere overvældende hvor vinen optræder potent og på samme tid elegant. En kølig og mineralsk rød frugt dominerer og underbygges af nuancer af mørk chokolade, kaffe og fransk eg. Eftersmagen er ekstremt lang, vedholdende og konstant i perfekt balance. Vinen bør i sine unge år iltes 2-3 timer før servering ved 16-18 grader og kan gemmes op til 25 år fra høståret. Et perfekt match til de bedste bøffer fra grillen!

The Prisoner Wine Company, Unshackled Red Blend 2019

The Prison Wine Company er kendt for deres blends. De er i stand til at blande mange druesorter sammen til én vin, som løfter sig op til noget større, end druerne hver for sig er værd.En tradition de fører videre med dette ”Red Blend” i deres Unshackled serie. Her er det Zinfandel, Malbec, Petite Sirah, Syrah, Tannat og Tempranillo som har været under kyndig behandling hos Director of Winemaking, Chrissy Wittmann.Tilsammen skaber denne stjernerække af druesorter en vin, som strutter af frugt. Hindbær, jordbær, brombær, blåbær, kirsebær – det er en ren bærsymfoni! Længere inde bagved, i det frodige smagsbillede, finder vi også florale toner af violer, et krydret strejf af hvid peber og en fornemmelse af tørret frugt.Stor, ærkeamerikansk vin på den måde, at du helst skal servere til bbq-spareribs, hamburgers fra grillen eller pulled pork. Så får du en både autentisk og velsmagende oplevelse.

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970. Vinen er gæret delvis på rustfri stålfade og delvis på egetræsfade. 40 % har gennemgået malolaktisk gæring inden en 8 ½ måneds lagring ”sur lies” på egetræsfade, hvoraf 8 % helt nye fade. Chardonnay med smigrende aromaer af meloner, abrikoser og mandariner med et anstrøg af vanilje. Smagen forekommer blød med fyldige spor af æbler og citrusfrugter, der udmunder i en lang og vedvarende eftersmag. Anbefales til: grillede blæksprutter, sole meuniere eller frisk pasta i citron sauce med friske bønner og pancetta.