Stag's Leap Wine Cellars, Cask 23, Cabernet Sauvignon 2014

CASK 23 er blandt husets mest eftertragtede Cabernet Sauvignon-vine og et samlerobjekt for vinelskere verden over. CASK 23 blev til, da vinmager André Tchelistcheff i 1974 opdagede at et enkelt parti druer smagte helt ualmindeligt vidunderligt, så han opfandt ”opskriften”, som i dag er et blend af den allerbedste frugt fra de to fornemme vinmarker S. L. V. og FAY. CASK 23 er struktureret, meget koncentreret, intens i sin krydrethed med et elegant, tannisk bid. Flotte noter af anis, kirsebær og parfume i denne perfekte og velplejede vin.

1995 kr

Andre kiggede også på

Mocali, Maremma Cabernet Sauvignon 2019

Maremma Cabernet Sauvignon er en fyldig og solmættet vin, som stadig formår at bevare noget kant med sit toscanske ranke præg. Netop denne struktur gør, at sødmen balanceres perfekt og ikke overtager styringen i vinen. Med en rigtig god smagsfylde er den en perfekt ledsager til f.eks. grillet kød (også vildt) eller fyldige gryderetter. Vinen har et klædeligt krydret/urtet touch og en fin lang eftersmag. Fadet er rigtigt godt integreret, og giver fin støtte til den rige frugt. Alt i alt en vin med bred appeal og bred kulinarisk anvendelighed. Kan nydes ung og nogle år frem – men bør efter vores mening drikkes mens frugten stadig dominerer.

Duckhorn, Postmark Paso Robles Cabernet Sauvignon 2019

Paso Robles er lidt inde i landet, væk fra Napas hustle & bustle - vi er i Californiens landbrugsmæssige hjerte - og Duckhorn arbejder med en række dygtige vinbønder der leverer druer fra 3 forskellige subområder i både bjergene og lavlandet, som tilsammen leverer en perfekt balanceret og finesserig rødvin som oser langt væk af Californien. 2019 var en relativ kølig sommer og Cabernetdruerne fik lov at hænge til et stykke ind i oktober - og leverer optimale forhold mellem frugtsødme og syre som sammen med 12 måneder på fad giver mørke toner med modne solbær og brombær i duften, med lag af viol, mørke krydderier og mørk chokolade. Virkelig lækker og intens rødvin.

Inglenook Estate, Niebaum Estate 1882 Cabernet Sauvignon 2017

Opkaldt efter Niebaums første årgang på Inglenook ejendommen. En velstruktureret rødvin med en kerne af sort frugt, der understøttes af fine modne tanniner og stor dybde i eftersmagen. En charmerende vin, hvor frugten spiller førsteviolin og man får et klassisk eksempel på stor Napa Valley Cabernet.1882 var den første årgang som Gustave Niebaum fremstillede på denne ejendom og denne vin er opkaldt efter den årgang. Allereede fra start arbejde Niebaum på at forbedre kvaliteten og gravede bl.a. en grotte for at eksperimentere med temperaturforhold til lagring af vin på fad. Denne rødvin fremstilles af Cabernet Sauvignon druer fra Inglenooks egne marker, som er beliggende i den bedste del af Napa Valley. Der tilstræbes nænsomhed under vinifikationen, for at få en elegant vin. Vinen lagres i 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade.

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Red Blend 2018

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970.Vinens druesammensætning er 59 % Cabernet Sauvignon, 37 % Merlot, 4 % Petit Verdot (samt ganske lidt Syrah og Malbec). Vinen lagrer 14 til 15 måneder på franske egetræsfade.Bouquet af mørke bær, søde aromaer af egetræ og krydderier, med et strejf af tørrede krydderurter. Smagen har nuancer af modne blåbær, mørke kirsebær og noter af kaffe og chokolade. En struktureret mundfuld med bløde tanniner og en lang eftersmag. Prøv den f.eks. til grillet lam, oksebøffer, kyllingespyd eller pulled pork sandwich med cole slaw.