Sounit, Rully Rouge - Les Bas des Chênes 2019 (v/6stk)

Rully Rouge – Le Bas des Chènes er præget af en delikat og elegant kirsebærfrugt, understøttet af subtile mineralske noter og en rank tanninstruktur. Vinen er smuk, kompleks og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. I bouqueten er den dyb, intens og fuld af mørke, røde bær. Maison Albert Sounit har købt druer fra marken Les Chènes siden 2008. I 2013 købte vinhuset den 2 ha store mar, og som eneejer af parcellen kan den ovenikøbet kaldes Monopole. Jordbunden på den skrånende Les Chènes- mark består næsten udelukkende af kalk, hvilket bidrager til den fine frugt og elegante finesse, der kendetegner Rully Rouge – Le Bas des Chênes. Pinot Noir-vinstokkenes alder ligger omkring de 35 år, og takket være en kraftig beskæring er høstudbyttet holdt nede på omkring 40 hl pr. ha, for dermed at sikre en naturlig koncentration. Druerne er håndplukkede og gennemgår en sortering med efterfølgende afstilkning ved ankomsten vingården. Vinifikationen starter med en nedkøling af druerne til ca. 9-10 grader, hvor druerne gennemgår en koldmaceration i 5-7 dage. Her ekstraheres de sarte frugtaromaer og farvepigmentet. Efterfølgende hæves temperaturen, og den alkoholiske gæring varer omkring 7-9 dage. Vinen macererer sammen med drueskaller og druekød i 3-4 dage, inden vinen hældes på fade og lagrer i 12 måneder. De anvendte fade, hvoraf 40 % er nye, er af forskellige størrelser; 228, 300 og 500 liter, for at balancere fadpræget i forhold til frugten i vinen.

369,-262,65 kr

Andre kiggede også på

Les Lys, Lirac Rouge 2020

Lirac - Alternativet til Chateauneuf du Pape. Les Lys Lirac er beviset på at du sagtens kan finde intensiteten og finessen fra Chateauneuf du Pape men til en meget bedre pris. Lirac ligger lige på den anden side af Rhone-floden og vinene bærer præg af alt det der er fremragende ved Rhone. Les Lys Lirac er fyldig, varm og velkrydret med masser af frugt og krydderurter til at balancere den varmende alkohol med. En særdeles velstruktureret vin med et elegant touch. Rigtig god madvin til diverse stege- og kødretter

Paul Cherrier, Sancerre Rouge 2018 (v/6stk)

Cherriers eneste rødvin består af 100% Pinot Noir, der emmer af mineralsk substans, mørk frugt og karaktér. Det hele høstes i hånden og dyrkes med et fornyet fokus på bæredygtighed, mens den færdiggærede vin er modnet i ståltanke og store, gamle egetræsbeholdere, der forhindrer andet end druernes egne karakteristika i at skinne igennem.I næsen kan man derfor først og fremmest det sten- og kalkholdige terroir i form af gnister, flintesten og kridt, der lægger sig om kernen af røde kirsebær, blåbær, lakrids og urter. Smagen er tør med let nappende tanniner, en rank og saftig frugtsyre og en spændstig, krydret eftersmag.Vi anbefaler servering let nedkølet ved 13-15 grader, evt. med følgeskab af helstegt kylling med timian og peberfrugter, stegt aubergine eller grillet laks med broccoli.

Vacheron, Sancerre Rouge 2019 (v/2stk)

For mange producenter i Sancerre er rødvin ikke noget man har den store fokus på, men på Domaine Vacheron beviser man at Pinot Noir fra Sancerre godt kan tage kampen op med de mere kendte Pinot Noir fra Bourgogne. 100% Pinot Noir fra marker domineret af kalk og flint. Gæret på gamle egetræsfade og lagret på rustfrie ståltanke. Aromatisk byder vinen på nuancer af bl.a. ribs, hindbær, blommer, kanel og kalk. Smagen er særdeles elegant, læskende og mineralsk. En vin der er oplagt til hygge, men er også et godt match til f.eks. svinekød, fjerkræ og grillet fisk. Kan gemmes op til 7-8 år fra høståret.

Château Chantelune, Jose Sanfins, Margaux 2018 (v/3stk)

Vinen er kendt for at være både saftig og have tæt frugt, der balancerer mellem koncentration og kommunens letbenede karaktertræk. Cabernet's ranke struktur og frugtintensitet arbejder fint sammen med Merlot's saftige rundhed.