Sileni, Pinot noir Plateau Single Vineyard, Hawke's Bay 2018 (v/3stk)

Den særlige Single Vineyard udgave af Sileni's Pinot Noir kommer fra de bedste parceller på den særlige Plateau vinmark omkring ejeren Graeme Avery's privatbolig i Hawke's Bay. Vinen har en fin mineralitet og toner af peber, kirsebær og lidt røg. Saftig, lang og fyldig smag. Et køligt klima og lavt udbytte samt lagring i fransk eg giver vinen en ekstra dimension. Lagringen i eg er behesket - her er det vinens frugt, som giver den sine mange fans! Det er en skøn vin til lam, svamperisotto eller pasta med trøfler og parmesan, men den spiller også godt til andre let- til mellemkrydrede retter, f. eks. med fjerkræ.

200,-150 kr

Andre kiggede også på

Kelley Fox Hyland Coury Clone Vineyard Pinot Noir 2018

Hyland 2018 står med en transparent rød farve og indsmigrende, kølige aromaer af kirsebær, ribs, tranebær, krydderier og sten. I smagen folder Kelley Fox-signaturen sig som vanligt helt ærligt ud, hvor frugten på en befriende let måde ruller over tunge

Leitz, Zero point five Pinot Noir

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Lemelson Vineyards, Stermer Vineyard, Pinot Noir 2015 (v/6stk)

Druerne til denne Pinot Noir kommer udelukkende fra den økologisk dyrkede Stermer Vineyard, som egentligt ligger i det mindre AVA-distrikt Yamhill Carlton, hvor ler-, sten- og kalkaflejringer giver særligt gode forhold til vindyrkning. Selve marken blev i sin tid købt af George og Barbara Stermer i begyndelse af 1950’erne – hvoraf dens navn. Den producerede i mange år pærer og blommer, indtil Eric Lemelson plantede ca. 13 ha. Pinot Noir i 1997-1998. Efter en total afstilkning bliver druerne gæret på rustfrie ståltanke og derefter modnet i 16 måneder på 228 l. burgundiske træfade (hvoraf de 62% er nye).I Stermer Pinot Noir finder man genkendelige aromaer af roser, fennikel modne, sorte bær, men også mørke, mineralske toner. I smagen er vinen kødfuld med god velour og afrundet tannin og med krydrede toner til sidst. Med iltning får vinen mere elegante og sarte nuancer, som harmonerer meget fint med strukturen.Server den til vildt, okse, lam – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

Senses, MCM 88 Pinot Noir 2016

Fra den berømte vinmark tidligere kendt som Keefer Ranch, producerer Senses MCM88 Pinot Noir; en sprudlende Russian River Pinot der oprindeligt blev farmet af Kosta Browne. MCM står for Max, Chris og Myles og gengiver desuden romertallene for 1900, Og så tilføjes '88 der markerer deres fødselsår 1988.“Medium lilla farve med markante aromaer af sorte hindbær, morbær og knuste blåbær med antydninger af baking-spice, anis, chokoladeæske og menthol. Medium til fyldig i munden med massiv sort og blå frugt og en masse krydrede noter der afslutter langt og med en silketekstur”