San Polo, Rubio Toscana IGT 2017

San Polos ”Rubio” IGT Toscana er sammensat af 85% Sangiovese, 10% Merlot og 5% Cabernet Franc, som hentes på økologiskdyrkede parceller, beliggende i en højde af 300-450 m. o. h. på skråninger i Montalcino. Vinmarkerne vender mod syd, sydøst og sydvest og ligger på en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund. Vinstokkene er anlagt mellem år 2000 og 2004 med en tæt beplantning på 7. 000 vinstokke/ha. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. De forskellige faktorer betyder, at man opnår vine med god aroma, finesse og bid. En perfekt kombination. Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg. , for at undgå masning og oxydering. Efter afstilkning bliver druerne skånsomt mast og gæres derefter på temperaturregulerede ståltanke, med druernes naturlige gærceller. Efter en spontan malolaktisk gæring modnes vinen i 10 måneder, ligeledes på ståltanke. Efter aftapning modner vinen yderligere i 4 måneder på flaske. ”Rubio” har en blank, dyb, rubinrød farve. Duften er intens og vedvarende, med klassiske nuancer for Sangiovese, som vinen er domineret af: Kirsebær, solbær og violer, med en let krydret finish. Smagen er ligeledes meget aromatisk, med nuancer af kirsebær, vilde bær og milde krydderier. Den slutter med god velour og rundhed, men også finesse og bid. En vin med elegance. Server den til charcuteri, pasta, risotto og til retter med fjerkræ, kalv eller fuglevildt. Prøv den også med en Pecorino ost fra Toscana.

199,-133 kr

Andre kiggede også på

San Polo, Rubio Toscana IGT 2017

San Polos ”Rubio” IGT Toscana er sammensat af 85% Sangiovese, 10% Merlot og 5% Cabernet Franc, som hentes på økologiskdyrkede parceller, beliggende i en højde af 300-450 m.o.h. på skråninger i Montalcino. Vinmarkerne vender mod syd, sydøst og sydvest og ligger på en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund. Vinstokkene er anlagt mellem år 2000 og 2004 med en tæt beplantning på 7.000 vinstokke/ha. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. De forskellige faktorer betyder, at man opnår vine med god aroma, finesse og bid. En perfekt kombination.Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg., for at undgå masning og oxydering. Efter afstilkning bliver druerne skånsomt mast og gæres derefter på temperaturregulerede ståltanke, med druernes naturlige gærceller. Efter en spontan malolaktisk gæring modnes vinen i 10 måneder, ligeledes på ståltanke. Efter aftapning modner vinen yderligere i 4 måneder på flaske.”Rubio” har en blank, dyb, rubinrød farve. Duften er intens og vedvarende, med klassiske nuancer for Sangiovese, som vinen er domineret af: Kirsebær, solbær og violer, med en let krydret finish. Smagen er ligeledes meget aromatisk, med nuancer af kirsebær, vilde bær og milde krydderier. Den slutter med god velour og rundhed, men også finesse og bid. En vin med elegance. Server den til charcuteri, pasta, risotto og til retter med fjerkræ, kalv eller fuglevildt. Prøv den også med en Pecorino ost fra Toscana.

Banfi, Belnero Toscana IGT 2017

Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana.Denne flotte rødvin har været lagret 14 måneder på franske egetræsfade (30% nye).Det er en utrolig flot vin med intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombær marmelade, fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag.

Brancaia, Il Blu Rosso Toscana IGT 2011

Il Blu er Brancaias topvin, som udtrykker fuldt ud den kvalitet, man kan opnå på gården, når man prioriterer lavt udbytte, lang vinificering og lang modning. Den er lavet på udvalgte Sangiovese (50%), Merlot (45%) og Cabernet Sauvignon-druer, som hentes på Chianti Classico-vinmarkerne.Efter en klassisk gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 20 måneder på barriques (225 l.), hvoraf de 2/3 er nye.Efter aftapningen forbliver vinen min. 12 måneder i kælderen, inden den sendes på markedet.Vinen starter næsten voldsom i både duft og smag, med masser af frugtkoncentration, mørke krydderier, bitter chokolade og ristet kaffe.I duften fornemmer man en smule opholdet på træ, med vaniljetoner, som klæder vinen meget godt. Smagen er dyb og kompleks, men med iltning udvikler vinen sig hurtigt mod det mere harmoniske og delikate.Det er en vin, som bliver ved med at afsløre nye facetter. Klasse! Serveres til de bedste kreationer med kalv, okse, fuglevildt eller råvildt.

San Polo, Brunello di Montalcino 2016

Allegrini besluttede sig for i 2006 at investere i Montalcino og derfor besluttede man sig for at købe San Polo ejendommen, med 20 ha. jord hvor 16 ha. er beplantet med vin. 8 ha producerer BrunelloSan Polos Brunello laves på 100% Sangiovese, som hentes på de økologiskdyrkede vinmarker Montluc og San Polo (i alt 8 ha.), med en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund, samt en tæt beplantning med 7.000 vinstokke/ha. for Montluc og 4.000 vinstokke/ha. for San Polo. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkernes beliggenhed i en højde af 450-500 m.o.h., at man opnår vine med god aroma, finesse og bid. En perfekt kombination.Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg., for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og derefter yderligere selekteret på et sorteringsbord. Efter en skånsom masning bliver druerne gæret på cementtanke, med druernes naturlige gærceller. Efter presning bliver vinen overført på fade af 500 l., hvor en spontan malolaktisk gæring finder sted. Derefter modnes vinen i 24 måneder på medium ristede træfade af 500 l, hvoraf en del er nye og de andre et år gamle. Efter aftapning modner vinen yderligere i 6 måneder på flaske.Brunello di Montalcino fra San Polo har en intens, dyb, rubinrød farve. I duften finder man en god dybde og Brunellos klassiske tørre stil, med nuancer af violer, blåbær, skovbund og diskrete toner af ristet kaffe. Smagen er meget sammensat, igen med toner af skovbund, små bær, bitter chokolade og kaffe samt en meget spændende harmoni mellem finesse, styrke, struktur, velour og alkohol. Den slutter med lethed og klasse, og med en tannin, der varsler om et godt modningspotentiale. En stor vin!