Ruedi Gerber, Toscana Libello 2019 (v/6stk)

En uhøjtidelig elskelig vin med en livlig rød farve og en frisk bouquet af modne ribs og kirsebær og ikke mindst friske urter. Den er aromatisk, fyldig og velafbalanceret, og det er det frugten og den ungdommelige vitalitet, som her leverer det nødvendige drive.

168,-142,8 kr

Andre kiggede også på

Ruedi Gerber, Toscana Aleatico 37,5cl 2019 (v/6stk)

En sød vin, hvor de aromatiske Aleatico-druer tørres efter høst og den ekstremt søde most vildgærer efterfølgende i cementtanke. Vinen er ikke filtreret eller tilsat sulfit.Glæder man sig over Recioto della Valpolicella, Banyuls og lignende, vil man ikke blive skuffet over denne smagseksplosion af fede mørke bær, violer og et tvist af lakrids.

Ruedi Gerber, Toscana Libello 2019 (v/6stk)

En uhøjtidelig elskelig vin med en livlig rød farve og en frisk bouquet af modne ribs og kirsebær og ikke mindst friske urter. Den er aromatisk, fyldig og velafbalanceret, og det er det frugten og den ungdommelige vitalitet, som her leverer det nødvendige drive.

Ruedi Gerber, Toscana Ciliegiolo 2019 (v/6stk)

En saftig, næsten parfumeret vin med masser af ribs, kirsebær og en underskov af middelhavsurter såvel til næsen som i munden. Desuden storartet friskhed og en dejlig salt tekstur, og dermed en fin ambassadør for den voksende flok af toskanske naturvine.

La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den fine røde bordvin på literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også naturvins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling. La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi de vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo nyder, mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser.Her er der hovedsageligt tale om Sangiovese, men også en god del Merlot for at ramme et lidt fyldigere udtryk. Der er naturligvis tale om manuel høst, først Merlot og et par uger senere Sangiovese. Drueklaserne soigneres allerede under plukningen og køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvor der sker yderligere en sortering på et bord foran vineriet inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning ryger op i små rustfri ståltanke. Her gærer vinen spontant uden temperaturkontrol i 2-3 uger med daglige omrøringer efterhånden, som skallerne stiger op mod overfladen. Herefter sammenstikkes den endelige vin, og efter 6 måneders modning i fad fri zone tappes den på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.En dejlig jovial letløbende og saftig rødvin som virkelig flager for det lille ord ”drinkability”, som helst ikke vil oversættes til dansk. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketter er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.