Ritme Celler, "Vinyes Velles Boniques" Priorat 2019

Et flot eksempel på en tilgængelig Priorat. Dyb frugt med nuancer af kirsebær, blodappelsin, viol, kandiseret lavendel, florale toner og mineralitet fra den specielle Llicorella jord. Magasinet Oldenburgs vinguide udtaler: Der er få vindistrikter i verden, der kan præsentere vin så charmerende og så potente på samme tid - Priorat kan. 70% Carignan og 30% Grenache fra seks markområder i 300-750 m. s højde. Efter land udblødning og gæring med jævlig nydtrykning af faststoffer i mosten føres den ved tyngdekraft alene til franske egefade. Her sker 2. gæringen/den malolaktiske gæring, og vinen lagrer i samme fade med gæringsresterne i 10 måneder. Udvikler sig fortsat.

220,-165 kr

Andre kiggede også på

Ritme Celler, Blanc Vinyes Velles Priorat 2018

En vin med seriøs bredde og tyngde men også lyse toner med spor af nektarin, lime, fersken, blomster og citrongræs. En svag fornemmelse af voks og røg fra fadet. Til selv ret fyldig mad og til de, der drikker hvid hele vejen i et måltid. Lang smag. Kan udvikle sig yderligere.Vinen er bygget af 70% Grenache Blanc og 30% Macabeo fra forskellige højtliggende marker. Mosten fra de håndplukkede druer udblødes i to døgn. 70% gærer i tanken og 30% i små, franske egefade. Den blandede vin ligger 9 måneder sur lie på gæringsresterne. Ingen klaring eller filtrering. En nichevin, men hvilken en..

Ritme Celler, "Vinyes Velles Boniques" Priorat 2019

Et flot eksempel på en tilgængelig Priorat. Dyb frugt med nuancer af kirsebær, blodappelsin, viol, kandiseret lavendel, florale toner og mineralitet fra den specielle Llicorella jord. Magasinet Oldenburgs vinguide udtaler: Der er få vindistrikter i verden, der kan præsentere vin så charmerende og så potente på samme tid - Priorat kan.70% Carignan og 30% Grenache fra seks markområder i 300-750 m.s højde. Efter land udblødning og gæring med jævlig nydtrykning af faststoffer i mosten føres den ved tyngdekraft alene til franske egefade. Her sker 2. gæringen/den malolaktiske gæring, og vinen lagrer i samme fade med gæringsresterne i 10 måneder. Udvikler sig fortsat.

Acústic Celler, Blanc Montsant "Vinyes Velles" 2019

Udtryksfuld, blidt aromatisk vin med vilde blomster, spillende citrus, stenet mineralitet og urtekrydderi. Druetyperne arbejder fint sammen og sikrer både bredde i frugten, god struktur og rafinnement. Druerne er 60% Grenache Blanc, 20% Macabeo, 10% Grenache Gris og 10% Pansal / Xarel-lo. De kommer fra forskellige marker i 300-700 m.s højde. Blid presning og kølig udblødning hvorpå 30% lagres eg og resten i ståltank for at få det rette mix af tyngde og frugtsaftighed. Ingen klaring og filtrering.

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2017 (v/2stk)

Vinyes Velles er det katalanske udtryk for de 'gamle vinstokke', der i denne vin har over 80 år på bagen og udelukkende består af signaturdruen Cariñena (Carignan). Markerne dyrkes uden brug af kunstgødning eller pesticider på stejle terrasser i 650-750 meters højde, og druerne er i hele modningsperioden udsat for en nøje sortering for at sikre, at der ved høsttidspunktet kun resterer det bedste af det bedste.Alligevel finsorterer man i vinhuset drue for drue, før de gennemgår afstilkning opfulgt af gæring ved det naturlig gær i 15 og 30 hektoliter egetræstbeholdere. Lagringen foregår over de næste 18 måneder i nye let toastede franske egetræsbarriques af højeste kvalitet, og aftapningen foregår dernæst uden filtrering og med en minimal tilsætning af SO2I den endelige vin er aromaen flot og intens med nuancer af bl.a. brombær, lakrids, créme de cassis og blommer. Smagen har en renhed som meget få vine - præget af ungdommelig, cremet syre og en ekstremt mineralsk, dyb, mørk og saftig frugt. På trods af den høje intensitet er vinen især pga. sin renhed utroligt elegant og i perfekt balance - fuldstændigt renset for Priorats ofte lidt rosinagtige præg.Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering, hvor den er et oplagt valg til grillede og krydrede anretninger, f.eks. bestående af rodfrugter, peberfrugter, oksekød og lam.95 point - James Suckling94 point - Robert Parker18,5 point Henrik Oldenburg (svarer til 93p)