Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2019

Barbera var tidligere en vin som sammen med Dolcetto kun blev drukket af de lokale Piemontesiske bønder, en simpel og frugtig vin. I dag er Barbera dog steget i anseelse og tages nu meget seriøst af flere og flere producenter. Stilen kan variere meget alt efter om vinen er fadlagret eller ej. Rabino Luigis La Ciapa Barbera Superiore høre til førstnævnte. Her har familien lagt alle kræfter i et forsøg op at vise Barbera fra sin bedste og mest overdådige side. Druerne hentes fra sydøst-vendte skråninger i Canale og vinificeres først i kort tid på stål og overføres herefter til store 1000 liters fade hvor vinen udvikler sig det efterfølgende 24 måneder. Efter vinen er kommet på flaske hviler den i yderligere 6 måneder før den er klar. La Ciapa Barbera bliver således ikke skabt henover natten, men er et resultat af det bedste druemateriale som familien har adgang til, en streng selektering og en nænsom og tålmodig vinificering som giver vinen tid til at samle sig. I modsætning til sin kendte storebror Nebbiolo er Barbera drevet af sin mørke frugt. Vinen fremstår mørk i glasset og ordet mørk beskriver også aromabilledet. Sorte kirsebær, modne blommer og lakrids efterfulgt af lidt urter og sekundære nuancer fra fadlagringen i form af vanilje og nelliker. Vinen har ligesom Nebbiolo høj syre, men en anelse mindre tannin/tørstof. Servér La Ciapa til rødt kød eller lokalt charcuteri.

225 kr

Andre kiggede også på

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012 (v/2stk)

Barbera d’Alba Marun – navnet ændredes med 1996 versionen – er en enkeltmarks-vin skabt med inspiration fra Elio Altare og dennes arbejde med Barbera Larigi.Druerne kommer fra en privilegeret sydvendt position i Canale, med op til 80 år gamle planter. Vinen kombinerer en dyb, sprudlende frugtkarakter med en udtalt elegance og finesse og udtrykket er karakteriseret ved at forene det frodige med en skarp præcision og balance. Den betagende fragrans findes også i Correggias Nebbiolo-vine og siges at komme fra den sandede jord.Vinen er elegant afstemt med en relativt høj andel af ny eg, der ubetinget klæder denne druesort. Træet fremhæver og løfter den nuancerede og komplekse primærfrugt og bidrager endvidere også med struktur. Det er historisk set en af de røde vine, der for alvor satte Roero på landkortet.

Tenuta Chiccheri, Valpolicella DOC, Ripasso Superiore 2018

En seriøs Ripasso, der i den grad passer til de kraftigere retter pga. vinens tørstoffer og struktur. Det er en vinøs og flot vin med utrolig aroma af modne røde bær, fyldig smag af mørke bær, peber og lakrids og en længde præget af lagring i fransk eg.

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.