Proyecto Garnachas de España, Perdida del Pirineo, Aragon 2016

Seneste skud på Proyecto Garnachas de España-stamme, som er medvirkende til at videreføre fortællingen, der skal lede vinelskere sikkert mod noget af det bedste Garnacha-druen kan tilbyde. Raul Acha opdagede den glemte mark i sommeren 2015, i Uncastillo i den nordlige ende af Zaragoza provinsen, nær Pyrenæerne, 800 meter over havets overflade. Marken blev beplantet i 1999, og plejen af den går langt ud over økologiens retningslinjer. Jordbunden er kalk- og lerholdig, og marken beskyttes af en omgivende middelhavsskov. Vinstokkene er nærmest vildtvoksende, med ekstremt lave høstudbytter. Det var kærlighed ved første blik. Druerne håndhøstes, typisk i midten af oktober. La Garnacha Perdida del Pirineo har en dybrød og intens farve. Serveret alene tjener vinen som et interessant studie udi Garnacha-druen, men som ledsager til kraftige kødretter begår den sig nok bedst. Vinen har en delikat og kompleks duft, med forfriskende noter af viol og roser, samt solbær, hindbær og orangeskal, med fine underliggende påmindelser om laurbær og rosmarin. Smagen er lige så forfriskende som den er intens, mesterligt afbalanceret af bløde tanniner.

279 kr

Andre kiggede også på

Pago de los Capellanes, Ribera del duero Reserva 2017

Voldsom frugtkoncentration i denne Reserva fra Ribera del Duero. Dyb rød farve med en kraftfuld duft af solbær, nyristede egetræsfade og mørk chokolade. I munden optræder vinen med stor balance, hvor de modne frugtnoter følges flot til dørs af den stramme tannin og fine frugtsyre. Intensiteten i denne vin gør den oplagt til grillet kød og modne oste.

Dominio de Atauta, Llanos del Almendro, Ribera del Duero 2013

Llanos del Almendro udtrykker maksimalt den elegance du finder i Atauta dalen. Det er rendyrket finesse, som ligger silkeblødt i munden og hænger ved nærmest i al evighed. Vinen reflekterer det essentielle i terrioret. Et monument af en vin med meget stort udviklingspotentiale. Kan også nydes ung ved dekantering.

Proyecto Garnachas de España, Perdida del Pirineo, Aragon 2016

Seneste skud på Proyecto Garnachas de España-stamme, som er medvirkende til at videreføre fortællingen, der skal lede vinelskere sikkert mod noget af det bedste Garnacha-druen kan tilbyde. Raul Acha opdagede den glemte mark i sommeren 2015, i Uncastillo i den nordlige ende af Zaragoza provinsen, nær Pyrenæerne, 800 meter over havets overflade. Marken blev beplantet i 1999, og plejen af den går langt ud over økologiens retningslinjer. Jordbunden er kalk- og lerholdig, og marken beskyttes af en omgivende middelhavsskov. Vinstokkene er nærmest vildtvoksende, med ekstremt lave høstudbytter. Det var kærlighed ved første blik. Druerne håndhøstes, typisk i midten af oktober. La Garnacha Perdida del Pirineo har en dybrød og intens farve. Serveret alene tjener vinen som et interessant studie udi Garnacha-druen, men som ledsager til kraftige kødretter begår den sig nok bedst. Vinen har en delikat og kompleks duft, med forfriskende noter af viol og roser, samt solbær, hindbær og orangeskal, med fine underliggende påmindelser om laurbær og rosmarin. Smagen er lige så forfriskende som den er intens, mesterligt afbalanceret af bløde tanniner.

Proyecto Garnachas de España, Fosca del Priorat 2019

Raul Achas pilgrimsfærd slutter i Priorat, der dog i dag hverken er glemt eller misvedligeholdt, men som i denne henseende fuldender fortællingen om Garnacha-druen, og terroir-begrebets betydning for den enkelte vin. Priorat fik sin velfortjente genopblomstring op igennem 1990’erne, og den indlysende årsag var monstrøse vine, med en, efter spansk målestok, sjælden kompleksitet og mineralitet. De kom typisk fra gamle vinstokke – primært Garnacha, dyrket i skifferholdige jorder, på højtbeliggende terrasser, og de mindede på ingen måde om noget man tidligere havde smagt. Faktisk temmelig langt fra. La Garnatxa Fosca del Priorat kommer fra mere end 60 år gamle Garnacha-vinstokke, dyrket mellem 300 og 400 meter over havets overflade på de skrånende, skifferholdige bjergsider nær El Molar. Høsten foregår manuelt i løbet af de sidste dage af september og de første dage af oktober. Vinen kombinerer på spændende vis både ungdom og modenhed, med røde bær, sveskeblommer og pebernoter, understøttet af mineralske anstrøg. En velafbalanceret og kompleks vin.