Poggione, Brunello di Montalcino 2017

Et skoleeksempel på, hvordan en Brunello skal være. Saftig, kraftfuld, dyb, struktureret og elegant. Il Poggione har ramt hovedet direkte på sømmet med denne vin. Generelt Il Poggione:60 hektarer er plantet med Brunello. Det fortsatte arbejde med at bevare det typiske og samtidig forbedre kvaliteten, sideløbende med Il Poggiones research har reduceret produktionen væsentligt. Takket være nye metoder har man formået at kunne skabe storevine i selv de mindre årgange. Der bliver udelukkende høstet med hånden hos Il Poggione og vinifikationen sker som i gamle dage, blot med nyere udstyr. Il Poggione ejer i dag 590hektarer, heraf altså 100 plantet med vin. Resten er plantet med blandt andet oliventræer og skov. Il Poggione har efterhånden skabt sig et enestående ry, som en af de allerbedste producenter i området.

369 kr

Andre kiggede også på

Il Poderuccio, Brunello di Montalcino 2016 DOCG

Il Poderuccio, Brunello di Montalcino 2013 DOCG

Mocali, Brunello di Montalcino 2017

Mocalis Brunello di Montalcino er et smukt eksempel på en klassisk elegant og finessefuld Brunello. Tidligere brugte man små fade, men er i nyere tid gået over til store fade for, at undgå en overbarriquering af vinene. Det resulterer i en meget flot, floral karakter der byder på mindelser om rosenblade, kirsebær og skovbund. Det er afgjort en moderne fortolkning af Brunello, men stadig med den klassiske profil, der gør vinen så populær. Balancen er flot afstemt mellem syre, frugt og tannin. Som udgangspunkt er syren og tanninen altid høj i Brunello, men her er det smukt forenet med den elegante frugt. Det er en udpræget madvin, som nyder selskab af de fineste retter.

Poggio di Sotto, Rosso di montalcino 2018

Rosso di Montalcino fremstilles efter samme høje krav som husets Brunello, den får blot kortere tid på egetræsfade. Denne rosso fremstår med fuld fokus på frugten, som primært er kirsebær og brombær. Smagen er ren med den store elegance som altid kendetegner vingårdens vine. En fantastisk ledsager til kalve- og svinekød.Poggio di Sotto ligger med 11 hektar vinmarker i den bedste del af Brunello distriktet. Denne Rosso er lagret i 2 år på store egetræsfade inden aftapning på gården. Det er samme lagringstid som de fleste Brunellovine modtager, men her har frugten fra start så stor koncentration at den kan klare længere tid på fad. Poggio di Sotto Rosso di Montalcino er drikkeklar når den kommer på markedet, men vil udvikle sig flot frem til 15 år fra høståret.