Pira, Langhe Nebbiolo 2021

Luigi Piras Langhe Nebbiolo fremstilles af druer, der kunne have været anvendt til Barolo, men som her vinificeres på en måde så tanninerne er mildere og mere smidige og frugten friskere og mere umiddelbar. Mange producenter ynder denne vintype fordi det giver mulighed for at præsentere en lettere og hurtigere drikkelig Nebbiolo-vin, der har tilstrækkelig karakter til at fascinere. Desuden giver det da også mulighed for kun at anvende de bedste druer fra de mest favoriserede positioner til Barolo. Piras version er ganske imponerende og udfordrer mange producenters større vine. Den emmer af Serralunga d’Alba karakter, med sin mørke, attraktive frugt og skønne dybde i smagen. Den er en glimrende og særdeles prisrimelig introduktion til de mere ambitiøse vine herfra, og den er desuden gastronomisk alsidig og kan akkompagnere også mere krævende retter, hvortil man ønsker en vin der forener finesse og subtile aromaer med en balanceret smagsfylde.

199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Reverdito, Langhe Nebbiolo Simane 2020

En saftig vin med masser af røde bærtoner, orangskal og granatæble. Druer vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring. Vinen har en fint intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed. Dette gør den til et fint match til pastaretter og gryderetter med svine- og kalvekød samt lam.

Pira, Langhe Nebbiolo 2021

Luigi Piras Langhe Nebbiolo fremstilles af druer, der kunne have været anvendt til Barolo, men som her vinificeres på en måde så tanninerne er mildere og mere smidige og frugten friskere og mere umiddelbar. Mange producenter ynder denne vintype fordi det giver mulighed for at præsentere en lettere og hurtigere drikkelig Nebbiolo-vin, der har tilstrækkelig karakter til at fascinere. Desuden giver det da også mulighed for kun at anvende de bedste druer fra de mest favoriserede positioner til Barolo. Piras version er ganske imponerende og udfordrer mange producenters større vine. Den emmer af Serralunga d’Alba karakter, med sin mørke, attraktive frugt og skønne dybde i smagen.Den er en glimrende og særdeles prisrimelig introduktion til de mere ambitiøse vine herfra, og den er desuden gastronomisk alsidig og kan akkompagnere også mere krævende retter, hvortil man ønsker en vin der forener finesse og subtile aromaer med en balanceret smagsfylde.

Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2020

Mauro Veglios Langhe Nebbiolo Angelo er lavet med sarte druer, der kommer fra Mauro Veglios yngste og mest kraftfulde vinmarker i townships La Morra og Monforte d'Alba. Druerne vinificeres sammen og gennemgår en kort gæring for at fremhæve deres fremragende frugtagtige og friske noter.Langhe Nebbiolo Angelo er intens rubinrød med violette reflekser i farven. På næsen er den frisk, floral og frugtig med tydelige noter af hyben, marasca kirsebær og sarte noter af hindbær. I smagen er den meget vinøs med en utrolig friskhed og lette, delikate tanniner. Fin afbalanceret krop med en god aromatisk vedholdenhed. Bør serveres ved 16-18 grader. Det er særligt behageligt at nyde vinens oprindelige friskhed og derefter sætte på pris på udviklengen af aromaer når vinen langsomt varmes op i glasset.

Renato Fenocchio, Langhe Nebbiolo 2018 (v/6stk)

En smuk granatrød Nebbiolo hvor fravalget af fadlagring giver os mulighed for at nærstudere den fine finurlige blomstrende frugt, som er uløseligt forbundet til Italiens fornemme førstedame. Ikke videre fyldig, men frisk og delikat såvel i duften som i smagen, der er tør på en herlig måde og løftes af en dejlig underliggende bitterfrisk syre.