Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

Granatrød med orange reflekser. Ren, intens og veldefineret aromatisk profil med et varietal-og kommune-typisk præg. Elegant, men også stofrig, koncentreret ogmed smidige tanniner, skøn sødme og dyb, vedholdende smagBarolo Serralunga fremstilles af druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og 1995, er syd-sydvest-vendte og ligger omkring 320 moh. De yder en nu forholdsvis traditionelt fortolket Barolo, der fremstilles med 12-15 dages maceration (6-8 dage i 1997/1998) og to års lagring på 25 hl botti. Udgangsniveauet er forbløffende højt og dette har siden 1996 været en fremragende introduktion til Piras vine og et forvarsel om den enestående kvalitet af de tre enkeltmarks-Baroli. Barolo Serralunga demonstrerer den forventede typicitet ved at reflektere sit dyrkningshabitat og forener kraft og balance på smukkeste vis. Her er både rosenfloralitet, trøfler og tjære og rigelig karakter til at fascinere og udfordre sanserne. Samtidig udvikler den sig smukt på flaske. Den er naturligvis fremragende som ledsager til det traditionelle rige Langhe-køkken, stegt kød eller efterårets vildtretter.

319 kr

Andre kiggede også på

Vajra, Barolo Albe DOCG 2017

G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.På trods af sin elegante og kølige stil bør Vajra betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modifikationer, da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).Druerne til Vajras Barolo Albe kommer fra de tre vinmarker Fossati, Coste di Vergne og Lavolta, der ligger i 400 til 440 meters højde med en beplantningstæthed mellem 4.000 - 4.400 planter pr. ha. Opbinding er Guyot, hvilket gør vinstokkene mindre sensitive overfor den nattefrost, der godt kan forekomme i højderne i Piemonte.

Bel Colle, Barolo DOCG Monvigliero 2016

Her får du en enkeltmarks Barolo med typicitet og raffineret elegance. Farven er intens granatrød. Duften er dyb med aromaer af blommer, brombær, violer, roser, hvid peber og kaffe. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner og stor frugtkoncentration. Eftersmagen er harmonisk og varer ved. Monvigliero er velegnet til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 - 20 grader. Den kan med fordel dekanteres nogle timer, før den skal nydes.

Pira, Barolo Serralunga DOCG 2018

Granatrød med orange reflekser. Ren, intens og veldefineret aromatisk profil med et varietal-og kommune-typisk præg. Elegant, men også stofrig, koncentreret ogmed smidige tanniner, skøn sødme og dyb, vedholdende smagBarolo Serralunga fremstilles af druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og 1995, er syd-sydvest-vendte og ligger omkring 320 moh. De yder en nu forholdsvis traditionelt fortolket Barolo, der fremstilles med 12-15 dages maceration (6-8 dage i 1997/1998) og to års lagring på 25 hl botti. Udgangsniveauet er forbløffende højt og dette har siden 1996 været en fremragende introduktion til Piras vine og et forvarsel om den enestående kvalitet af de tre enkeltmarks-Baroli. Barolo Serralunga demonstrerer den forventede typicitet ved at reflektere sit dyrkningshabitat og forener kraft og balance på smukkeste vis. Her er både rosenfloralitet, trøfler og tjære og rigelig karakter til at fascinere og udfordre sanserne. Samtidig udvikler den sig smukt på flaske. Den er naturligvis fremragende som ledsager til det traditionelle rige Langhe-køkken, stegt kød eller efterårets vildtretter.

E Pira & Figli, Chiara Boschis, Barolo Via Nuova 2017

Mosconi-skråningen er hjertet af Conterni i Monforte d'Alba mod øst, som blev købt i 2009.0,8 ha. med vinstokke over 50 år bruges til denne vin. Jorden er mere leret her, og høstener senere end i Cannubi og Via Nuova. Marken leverer en robust, maskulin vin. Madenskal også have punch! Meget lagringsegnet.