Pira, Barolo Margheria DOCG 2017

Barolo Margheria fremstilles af druer fra gamle planter på en favoriseret position og er et typisk, men også elegant udtryk for en Barolo fra Serralunga d’Alba, der er kendt for at give vine med stor maskulin kraft, ekstrakt og tanninstruktur. Stilen er en kombination af tradition og innovation og man synes at være på vej mod en mere klassisk tilgang: mens denne vin i årgange som 1996 og 1997 fik 6-8 dages maceration, så er standarden nu 12-15 dage, afhængig af årgangen. Samtidig lagres vinen nu udelukkende på store traditionelle, neutrale botti af slavonsk eg. Det giver en Barolo med en stor, uforvansket frugtintensitet og et stærkt præg af sit territorio: Bevidstheden om markernes forskellighed og potentiale til at give unikke vine er afgørende her, på samme måde som det er tilfældet i Bourgogne. Margheria giver den mest elegante af de tre enkeltmarks-Baroli, men er stadig en Barolo af stor dybde og karakter, der er betagende i ungdommen og som lagrer fortrinligt.

399 kr

Andre kiggede også på

Pira, Barolo Margheria DOCG 2017

Barolo Margheria fremstilles af druer fra gamle planter på en favoriseret position og er et typisk, men også elegant udtryk for en Barolo fra Serralunga d’Alba, der er kendt for at give vine med stor maskulin kraft, ekstrakt og tanninstruktur. Stilen er en kombination af tradition og innovation og man synes at være på vej mod en mere klassisk tilgang: mens denne vin i årgange som 1996 og 1997 fik 6-8 dages maceration, så er standarden nu 12-15 dage, afhængig af årgangen. Samtidig lagres vinen nu udelukkende på store traditionelle, neutrale botti af slavonsk eg. Det giver en Barolo med en stor, uforvansket frugtintensitet og et stærkt præg af sit territorio: Bevidstheden om markernes forskellighed og potentiale til at give unikke vine er afgørende her, på samme måde som det er tilfældet i Bourgogne. Margheria giver den mest elegante af de tre enkeltmarks-Baroli, men er stadig en Barolo af stor dybde og karakter, der er betagende i ungdommen og som lagrer fortrinligt.

E Pira & Figli, Chiara Boschis, Barolo Via Nuova 2017

Mosconi-skråningen er hjertet af Conterni i Monforte d'Alba mod øst, som blev købt i 2009.0,8 ha. med vinstokke over 50 år bruges til denne vin. Jorden er mere leret her, og høstener senere end i Cannubi og Via Nuova. Marken leverer en robust, maskulin vin. Madenskal også have punch! Meget lagringsegnet.

Bel Colle, Barolo DOCG Monvigliero 2016

Her får du en enkeltmarks Barolo med typicitet og raffineret elegance. Farven er intens granatrød. Duften er dyb med aromaer af blommer, brombær, violer, roser, hvid peber og kaffe. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner og stor frugtkoncentration. Eftersmagen er harmonisk og varer ved. Monvigliero er velegnet til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 - 20 grader. Den kan med fordel dekanteres nogle timer, før den skal nydes.

Vajra, Barolo Albe DOCG 2017

G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.På trods af sin elegante og kølige stil bør Vajra betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modifikationer, da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).Druerne til Vajras Barolo Albe kommer fra de tre vinmarker Fossati, Coste di Vergne og Lavolta, der ligger i 400 til 440 meters højde med en beplantningstæthed mellem 4.000 - 4.400 planter pr. ha. Opbinding er Guyot, hvilket gør vinstokkene mindre sensitive overfor den nattefrost, der godt kan forekomme i højderne i Piemonte.