Pio Cesare, Barolo Ornato 2018 (v/2stk)

Pio Cesares familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba hører til de ældste og mest prestigiøse marker i hele Barolo. Herfra udvælger de hvert år sæsonens bedste druer, hvilket i 2016 dannede fundamentet til en af Pio Cesares bedste vine i historien! Før den blev drikkeklar, skulle mosten dog først gennem en gæring ved relativt høje temperaturer - et valg, der er truffet for at give den fornødne kraft og fylde til at kunne gennemgå de 30 måneders lagring, heraf 18 i franske barriques, uden at miste balancen. Ornato marken ligger 380 meter over havet, hvilket er med til at give vinen en helt unik finesse. Duft og smag er kraftuld og intens men samtidig helt fin og delikat i frugtaromaen af kirsebær, jordbær og roser, der får følgeskab af tjære, trøfler, pipetobak, vanilje og nødder, og balancen må i dén grad siges at være intakt. Smagen og særligt eftersmagen byder også på læder, skovbund, lidt svampe og tørrede blomster. De altid kraftige tanniner fra Nebbiolo er her også, men de er allerede nu ved at være fine og modne - ligesom vinens øvrige komponenter. Med den gennemgående rigdom leverer Ornato Barolo et sublimt modspil til kraftfulde madretter. Prøv den f. eks. til vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller smagsintens risotto med svampe, gerne i dag men endnu hellere om 5, 10 eller 15 år. Serveres vinen alligevel her i sin relative ungdom, vil vi anbefale at hælde den på karaffel en time før servering ved 15-17 grader. 98 point James Suckling (Årgang 2016)The blue fruit and freshness are impressive here. At the same time, there’s richness and focus with ripe fruit. Yet, it remains cool and bright. Superb center palate with great fruit and depth, but compact and focused. Needs three or four years to come together. Better after 2021. 96 point - Robert Parker's Wine Advocate (Årgang 2016) With fruit from Serralunga d'Alba, the Pio Cesare 2016 Barolo Ornato offers a stunning presentation in this classic vintage. The bouquet shows small berry fruits and cassis, all framed by crushed stone, forest floor, blue flower and candied orange skin. There is a dusty mineral note to this wine as well, with terrific intensity on both the nose and the palate. The Ornato kicks in with finely integrated tannins and acidity that holds all those fruit flavors high and tall. What we have here is a standout Barolo that is staunchly vertical, linear and upfront.

935 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare, Barolo Ornato 2018 (v/2stk)

Pio Cesares familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba hører til de ældste og mest prestigiøse marker i hele Barolo. Herfra udvælger de hvert år sæsonens bedste druer, hvilket i 2016 dannede fundamentet til en af Pio Cesares bedste vine i historien! Før den blev drikkeklar, skulle mosten dog først gennem en gæring ved relativt høje temperaturer - et valg, der er truffet for at give den fornødne kraft og fylde til at kunne gennemgå de 30 måneders lagring, heraf 18 i franske barriques, uden at miste balancen.Ornato marken ligger 380 meter over havet, hvilket er med til at give vinen en helt unik finesse. Duft og smag er kraftuld og intens men samtidig helt fin og delikat i frugtaromaen af kirsebær, jordbær og roser, der får følgeskab af tjære, trøfler, pipetobak, vanilje og nødder, og balancen må i dén grad siges at være intakt. Smagen og særligt eftersmagen byder også på læder, skovbund, lidt svampe og tørrede blomster. De altid kraftige tanniner fra Nebbiolo er her også, men de er allerede nu ved at være fine og modne - ligesom vinens øvrige komponenter.Med den gennemgående rigdom leverer Ornato Barolo et sublimt modspil til kraftfulde madretter. Prøv den f.eks. til vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller smagsintens risotto med svampe, gerne i dag men endnu hellere om 5, 10 eller 15 år. Serveres vinen alligevel her i sin relative ungdom, vil vi anbefale at hælde den på karaffel en time før servering ved 15-17 grader.98 point James Suckling (Årgang 2016)The blue fruit and freshness are impressive here. At the same time, there’s richness and focus with ripe fruit. Yet, it remains cool and bright. Superb center palate with great fruit and depth, but compact and focused. Needs three or four years to come together. Better after 2021.96 point - Robert Parker's Wine Advocate (Årgang 2016) With fruit from Serralunga d'Alba, the Pio Cesare 2016 Barolo Ornato offers a stunning presentation in this classic vintage. The bouquet shows small berry fruits and cassis, all framed by crushed stone, forest floor, blue flower and candied orange skin. There is a dusty mineral note to this wine as well, with terrific intensity on both the nose and the palate. The Ornato kicks in with finely integrated tannins and acidity that holds all those fruit flavors high and tall. What we have here is a standout Barolo that is staunchly vertical, linear and upfront.

Attilio Ghisolfi, Barolo Bussia 2016 (v/6stk)

Som allerede antydet lidt til den mørke side og det ses allerede nær vinen skænkes. Herefter nærmest charmerende i næsen med masser af hindbær, hyldebær mynte og rose, som fint finder sammen med de karakteristiske noter af lakrids, læder, tjære og tobak. Bredskuldret og vedvarende med en fin balance mellem tannin og forfriskende syre.

Pio Cesare, Barbaresco 2017 (v/2stk)

Il Bricco og San Stefanetto vinmarkerne leverer eksklusivt druerne til Pio Cesares Barbaresco. 100% Nebbiolo som gæres i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 20 dage. 35% af vinen lagres på små bariques (225 liter) af ny fransk egetræ i 30 måneder. De resterende 65% lagres på store 2000 liters egetræsfade af fransk egetræ, indtil vinen tappes på flaske og hviler yderligere i Pio Cesares kældre til vinen er klar til frigivelse. Meget flot mørk farve i glasset med en teglstensrød kant. Intens aroma af tjære, mint, roser og citronskal. På tungen breder der sig straks en fyldig rød frugt i en cremet tekstur. I eftersmagen fornemmes en god syrestruktur, der lover godt for vinens liv på den lange bane. Pga. de markante tanniner, så fortjener denne rødvin at blive serveret i selskab med god mad og den er et fornemt selskab til f.eks. cremede pastaretter, kalvekød og faste oste. Bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret. Hvis man skrev en lærebog om hvordan klassisk Barbaresco skal smage, så står denne vin på side 1.

Pio Cesare, Barolo 2018 (v/3stk)

Barolo i topklasse fra en top-producent. Nebbiolo druerne til denne rødvin stammer fra Pios egne marker. Farven er intens, i bouqueten finder man violer, mørke bær og lakrids.