Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Vieilles Vignes 2015

En kraftig, kompleks og elegant vin, hvor duften er fyldt med mørke bær som solbær og mørke kirsebær, mens smagen byder på lidt lysere bær med et strejf af vanilje og velsmagende noter af timian, laurbær og mørke oliven. Det er en vin med en flot struktur i perfekt balance mellem kompleksitet, kraft og elegance, og med tanniner der fylder munden sammen med stærk lakrids og peber i den lange eftersmag. Vinen både gærer og lagrer delvis i små fade af fransk eg. Ingen klaring eller filtrering. Næsten sort, kraftig og koncentreret, men også med sødme i duft og stor længde. Imponerer ung, men kan med fordel gemmes i 4-8 år.

300 kr

Andre kiggede også på

Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Vieilles Vignes 2015

En kraftig, kompleks og elegant vin, hvor duften er fyldt med mørke bær som solbær og mørke kirsebær, mens smagen byder på lidt lysere bær med et strejf af vanilje og velsmagende noter af timian, laurbær og mørke oliven. Det er en vin med en flot struktur i perfekt balance mellem kompleksitet, kraft og elegance, og med tanniner der fylder munden sammen med stærk lakrids og peber i den lange eftersmag.Vinen både gærer og lagrer delvis i små fade af fransk eg. Ingen klaring eller filtrering. Næsten sort, kraftig og koncentreret, men også med sødme i duft og stor længde. Imponerer ung, men kan med fordel gemmes i 4-8 år.

Albert Sounit, Mercurey Rouge Vieilles Vignes 2020 (v/6stk)

Vinen er lavet på 100% Pinot Noir fra meget gamle vinstokke (ca. 70 år), som vokser på østsiden af Montaigus-bjerget i det centrale Marcurey. Vinen vokser i lerede jorde, som giver vinen en kraftfuld og krydret karakter. Druerne høstes i hånd. Efter pluksning sorteres druerne på sorteingsbord inden vinificering. Vinen er lagret i 14 måneder på franske barriques (228 liter) hvoraf ca. 30% er nye.Vinen er smuk, dyb rubinrød. Bouquetten er frugtrig med noter af mørke bær (kirsebær og brombær), og et fint og varmt krydderi (hvid peber). Smagen er fyldig med blide afrundede tanniner.

Pierre Amadieu, Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception' 2018

Farven er dyb og mørk. Næsen intens og kompleks med saftige noter af både lyse- og mørke frugter, blommer og figner. Smagen er silkeblød og fyldig med delikate røde frugter blandet med laurbær, hvor krydderier- og pebernoter blander sig på elegant vis i den lange og vedvarende afslutning.

Pierre Amadieu, Cru du Rhône, Saint Joseph Les Capelets 2020

Tæt men veldefineret, med årgangens smukke frugtprofil skriver WineSpectator om denne elegante Nordrhône af 100% Syrah. Stor intensitet med rankere stil end de sydligere vine, Amadieu er mest kendt for. Solbær, stikkelsbær, blomme og viol bakkes op af læder, mineralske- og animalske toner. Født til godt kød og egnet til videre udvikling.