Pierre Amadieu, Cru du Rhône, Saint Joseph Les Capelets 2020
Tæt men veldefineret, med årgangens smukke frugtprofil skriver WineSpectator om denne elegante Nordrhône af 100% Syrah. Stor intensitet med rankere stil end de sydligere vine, Amadieu er mest kendt for. Solbær, stikkelsbær, blomme og viol bakkes op af læder, mineralske- og animalske toner. Født til godt kød og egnet til videre udvikling.
Andre kiggede også på
Huguenot, Gevrey Chambertin, 1. Cru Les Fontenys 2017
1er Cru marken 'Fontenys' ligger umiddelbart syd for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, som nabo til Grand Cru marken 'Ruchottes-Chambertin'. Vinene fra 'Fontenys' er kendte for deres styrke og harmoni. Både under dyrkning og vinificering tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1.500 fl. Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Les Fontenys' på Domaine Huguenot.I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år endnu - og blive større af det. Men allerede nu er det en stor vin! Servere den til råvildt, okse og lam.
Pascal Prunier-Bonheur, Pommard 1er Cru La Reféne 2020
Pommard er tæt på at være indbegrebet af Bourgogne. Det er her du får alle Pinot Noirs facetter. Og i hænderne på Pascal Prunier-Bonheur får du et god bud på, hvordan moderne Pommard med respekt for traditionerne skal smage. La Reféne er en mindre 1.cru-mark i Pommard, som ligger helt op og ned af bygrænsen. Her får du arketypisk Pommard, som er kendetegnet ved sin ret mørke stil. Men det er stadig ægte Bourgogne, med masser af elegant frugt og intens friskhed.Server ved 14-16°C i store rødvinsglas. Drik til fuglevildt eller bare en god, stegt kylling med svampe.
Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 1er Cru Les Petits Epenots 2017
I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine. Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne Premier Cru fra Gauffroy er ingen undtagelsen. En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt