Pertinace, Barbera d'Alba, Piemonte 2019

Druen Barbera er kendt for sin gode syre, fyldige krop og en let genkendelig duft af kirsebær - netop disse karakteristika er bærende for Pertinaces Barbera d'Alba. Det er kraftfuld vin i god balance, hvor intensiteten udfordres af en næsten insisterende friskhed. Huset Pertinace er gammelt og veletableret i Piemonte - men trods de dybe rødder, er der tale om et moderne vinhus hvor visioner og traditioner går hånd i hånd. Druerne til denne vin, kommer blandt andet, fra en af husets ældste vinmarker. Alle druer i vinen er udvalgt på baggrund af en optimal syd-, sydvest- og sydøst-vendt eksponering, der tilfører en blødhed og udpræget varme til vinen. Druerne gærer først på temperaturreguleret ståltank i 10-15 dage og herefter 9 måneder på franske egetræsfade. Forvent en klassisk Barbera med en umiddelbar og frugtbåret personlighed. Farven virker næsten lilla i glasset mens duften byder på mørke bær, vanilje og krydrede undertoner. Smagen er på én gang varm og forfriskende, grundet den gode syre. Ganske enkelt smagen af Piemonte på flaske!Nyd den til mad der er båret af kød, tomat og ost - eksempelvis klassisk pasta bolognese, hjemmelavet pizza med salami eller bare det store tapasbord.

149 kr

Andre kiggede også på

Pertinace, Langhe Nebbiolo, Piemonte 2019 (v/6stk)

Baby-Barolo af bedste skuffe. Langhe Nebbiolo er den vin du drikker når Baroloen trænger til et hvil og den underspillede afløser står i kulissen. På den mest raffinerede, elegnate og sofisitikerede facon, viser denne vin os hvorfor Nebbiolo er stjernen i Piemonte.Vinhuset Pertinace formår her at skabe et pragteksemplar en Langhe Nebbiolo, hvor druerne vokser på vindblæste marker - og sikrer en mere aromatisk og subtil karakter til vinen. Efter høsten ligger den op til 15 dage på temperaturregulerede ståltanke og derefter 9-12 mdr. på slavonske egefade. I glasset står vinen rank og næsten lilla i glasset - med flotte røde reflekser. Duften er præget af røde bær, peber og en både urtet og floral undertone. Smagen er som man ønsker sig af en klassisk Langhe Nebbiolo hvor præcision og elegance er bærende - den er karakterstærk, troværdig og knivskarp - men rundes alligevel af med en blød og krydret finish. Nyd den til Piemontes egnsretter med pasta, polenta og braiseret kød. Skulle du få chancen for at nyde denne Langhe Nebbiolo til mad med friskrevet trøffel - så tøv ikke!

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag

Pio Cesare, Barbera di Alba 2020 (v/6stk)

Barbera di Alba fra Pio Cesare rødvin er en flot Barbera fra Barolo-området, med en dyb og kompleks smag med en krydret og moden frugt. Aromer af mørke bær og et strejf at ristet tobak præger smagen.

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012

Barbera d’Alba Marun – navnet ændredes med 1996 versionen – er en enkeltmarks-vin skabt med inspiration fra Elio Altare og dennes arbejde med Barbera Larigi.Druerne kommer fra en privilegeret sydvendt position i Canale, med op til 80 år gamle planter. Vinen kombinerer en dyb, sprudlende frugtkarakter med en udtalt elegance og finesse og udtrykket er karakteriseret ved at forene det frodige med en skarp præcision og balance. Den betagende fragrans findes også i Correggias Nebbiolo-vine og siges at komme fra den sandede jord.Vinen er elegant afstemt med en relativt høj andel af ny eg, der ubetinget klæder denne druesort. Træet fremhæver og løfter den nuancerede og komplekse primærfrugt og bidrager endvidere også med struktur. Det er historisk set en af de røde vine, der for alvor satte Roero på landkortet.