Odoul-Coquard, Gevrey-Chambertin 2019

Stor, rig og muskuløs Gevrey-Chambertin, i producentens karakteristiske tætte og mørk-frugtede stil. Magtfuld, tonet og underskovskrydret, komplementeret af en levende syre og snorlige mineralitet. En meget dyb bouquet folder sig ud, med noter af vilde skovbær, violer og syrlig-søde morbær, ledsaget af frisk lakrids, underskov og tørrede blade. Intens, kødfuld og velstruktureret på paletten, med en kavalkade af kirsebær, vilde jordbær og mørkerøde skovfrugter, foruden hints af ny læder og tørret kød. En længelevende, dyb og energifyldt finale, der sætter det sidste penselstrøg på denne storslåede og ungdommeligt-charmerende Gevrey-Chambertin. Druerne til Odoul-Coquard’s kommune Gevrey-Chambertin stammer fra 3 udvalgte parceller, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lagret på brugte egetræsfade – der tidligere har været benyttet til lagring af domainet’s to Grand Cru’s: Clos Vougeot og Charmes Chambertin.

529 kr

Andre kiggede også på

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Vignes Belles Øko 2019 (v/6stk)

En af de fineste og mest pålidelige kommune vine, der produceres i Gevrey Chambertin. Den er delikat, subtil og kompleks i næsen, og dernærst middelfyldig, aromatisk og næsten sødmefuld i munden. Den smager godt lige fra frigivelsen, men tager på i vægt hvis man viser den lidt tålmodighed, og både i sin smag og i sit potentiale matcher den en række af 1. cru vinene fra kommunen.

Odoul-Coquard, Gevrey-Chambertin 2019

Stor, rig og muskuløs Gevrey-Chambertin, i producentens karakteristiske tætte og mørk-frugtede stil. Magtfuld, tonet og underskovskrydret, komplementeret af en levende syre og snorlige mineralitet. En meget dyb bouquet folder sig ud, med noter af vilde skovbær, violer og syrlig-søde morbær, ledsaget af frisk lakrids, underskov og tørrede blade. Intens, kødfuld og velstruktureret på paletten, med en kavalkade af kirsebær, vilde jordbær og mørkerøde skovfrugter, foruden hints af ny læder og tørret kød. En længelevende, dyb og energifyldt finale, der sætter det sidste penselstrøg på denne storslåede og ungdommeligt-charmerende Gevrey-Chambertin.Druerne til Odoul-Coquard’s kommune Gevrey-Chambertin stammer fra 3 udvalgte parceller, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lagret på brugte egetræsfade – der tidligere har været benyttet til lagring af domainet’s to Grand Cru’s: Clos Vougeot og Charmes Chambertin.

Francoise Chauvenet, Gevrey-Chambertin 2020

Druerne til Chauvenets Gevrey Chambertin høstes manuelt, føres over et sorteringsbord, knuses, afstammes og lades derefter gære i ca. 18 dage med 2 punch-downs og 2 pump-overs om dagen og modnes derefter i ca. 18 måneder.Farve: Dyb farve med rubinreflektioner.Næse: Intens på næsen og fremkalder solbær og andre små røde eller sorte frugter, dyre-noter af moskus og pels og ofte lakrids, når vinen er modnet.Gane: Denne vin imponerer med sin faste struktur, fløjlsagtige tanniner og delikat konsistens. Den har alle kendetegnene ved en stor Bourgogne: fyldig, magtfuld, rig og kødfuld.Serveres fra 15 til 16 ° C.Dens fløjlsagtige tanniner gør den til en interessant vin til vildt, hvad enten det er med pels eller fjer, især når vinen er mere udviklet. Den går også vidunderligt med ribbøf og braiseret lam. Med hensyn til oste passer den godt med alle stærke oste lavet af komælk.

Huguenot, Gevrey Chambertin, 1. Cru Les Fontenys 2017

1er Cru marken 'Fontenys' ligger umiddelbart syd for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, som nabo til Grand Cru marken 'Ruchottes-Chambertin'. Vinene fra 'Fontenys' er kendte for deres styrke og harmoni. Både under dyrkning og vinificering tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1.500 fl. Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Les Fontenys' på Domaine Huguenot.I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år endnu - og blive større af det. Men allerede nu er det en stor vin! Servere den til råvildt, okse og lam.