Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2020

Mauro Veglios Langhe Nebbiolo Angelo er lavet med sarte druer, der kommer fra Mauro Veglios yngste og mest kraftfulde vinmarker i townships La Morra og Monforte d'Alba. Druerne vinificeres sammen og gennemgår en kort gæring for at fremhæve deres fremragende frugtagtige og friske noter. Langhe Nebbiolo Angelo er intens rubinrød med violette reflekser i farven. På næsen er den frisk, floral og frugtig med tydelige noter af hyben, marasca kirsebær og sarte noter af hindbær. I smagen er den meget vinøs med en utrolig friskhed og lette, delikate tanniner. Fin afbalanceret krop med en god aromatisk vedholdenhed. Bør serveres ved 16-18 grader. Det er særligt behageligt at nyde vinens oprindelige friskhed og derefter sætte på pris på udviklengen af aromaer når vinen langsomt varmes op i glasset.

199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Reverdito, Langhe Nebbiolo Simane 2020

En saftig vin med masser af røde bærtoner, orangskal og granatæble. Druer vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring. Vinen har en fint intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed. Dette gør den til et fint match til pastaretter og gryderetter med svine- og kalvekød samt lam.

Mauro Veglio, Barolo 2018

Barolo er Mauro Veglios bud på en basis-vin, der grundlæggende opfylder to formål. Dels at man kan tilbyde en typerigtig og værdig Barolo til en fair pris, og dels muliggøres det at holde et konsistent højt niveau på cru-vinene, idet der til denne vin selekteres druer fra alle ejendommens yngste planter, således at kun de absolut bedste ender i enkeltmarksvinene. En del af arven fra Altare er, at Barolo helst skal smage godt gennem hele udviklingsforløbet og den almindelige Barolo fra Veglio præsenterer sig vanligvis flot lige fra begyndelsen. Veglio lægger vægt på Baroli af elegance, raffinement og balance og det får man absolut i denne klassiske version, der præsenterer Nebbiolos uforlignelige sammensathed, intensitet, markante struktur og helstøbte karakter.Mauro Veglios Barolo er rubinrød. Vinen har en delikat, varietaltro næse med noter af friske og tørrede roser og røde bær og stenfrugter. Udtalt elegant med klassisk tanninstruktur, men frugtbetonet og med en raffineret smagsfylde og forventet klasse.93 Point Robert Parker (Årgang 2016)

Mauro Veglio, Barolo Castelletto 2016

Barolo Castelletto er ret beset ikke en enkeltmarksvin, men Mauro har siden 1996 blandet druerne fra svigerfaderens positioner på markerne La Villa og Pressenda for at lave denne Barolo. 2/3 af planterne er sat i 1967, resten er fra 1995 så der er gode forudsætninger for at skabe en ædel vin, der markant adskiller sig fra Annunziata vinene. Således er vinen lidt mere potent, næsen lidt mere urtet, med et anstrøg af eukalyptus og mynte, og den aromatiske profil er i det hele taget lidt længere tid om at finde sammen og vinde fuld ekspressivitet. Også tanninstrukturen er mere markant, endskønt Mauro forsøger at skabe et smidigt udtryk. Med tiden udvikles tjære og roser og en stor Barolo synes at finde sig selv og udtrykker den typicitet der kendetegner denne del af Monforte d’Alba.Barolo Castelletto har en sammensat, lovende næse med urter, røde bær og frugter. Markant, frugtbetonet, tannisk. Udvikles flot i glasset og alt finder smukt sammen med yderligere flaskelagring.93 Point Wine Enthusiast (Årgang 2016)

Pira, Langhe Nebbiolo 2021

Luigi Piras Langhe Nebbiolo fremstilles af druer, der kunne have været anvendt til Barolo, men som her vinificeres på en måde så tanninerne er mildere og mere smidige og frugten friskere og mere umiddelbar. Mange producenter ynder denne vintype fordi det giver mulighed for at præsentere en lettere og hurtigere drikkelig Nebbiolo-vin, der har tilstrækkelig karakter til at fascinere. Desuden giver det da også mulighed for kun at anvende de bedste druer fra de mest favoriserede positioner til Barolo. Piras version er ganske imponerende og udfordrer mange producenters større vine. Den emmer af Serralunga d’Alba karakter, med sin mørke, attraktive frugt og skønne dybde i smagen.Den er en glimrende og særdeles prisrimelig introduktion til de mere ambitiøse vine herfra, og den er desuden gastronomisk alsidig og kan akkompagnere også mere krævende retter, hvortil man ønsker en vin der forener finesse og subtile aromaer med en balanceret smagsfylde.