Mauro Veglio, Barolo Castelletto 2016

Barolo Castelletto er ret beset ikke en enkeltmarksvin, men Mauro har siden 1996 blandet druerne fra svigerfaderens positioner på markerne La Villa og Pressenda for at lave denne Barolo. 2/3 af planterne er sat i 1967, resten er fra 1995 så der er gode forudsætninger for at skabe en ædel vin, der markant adskiller sig fra Annunziata vinene. Således er vinen lidt mere potent, næsen lidt mere urtet, med et anstrøg af eukalyptus og mynte, og den aromatiske profil er i det hele taget lidt længere tid om at finde sammen og vinde fuld ekspressivitet. Også tanninstrukturen er mere markant, endskønt Mauro forsøger at skabe et smidigt udtryk. Med tiden udvikles tjære og roser og en stor Barolo synes at finde sig selv og udtrykker den typicitet der kendetegner denne del af Monforte d’Alba. Barolo Castelletto har en sammensat, lovende næse med urter, røde bær og frugter. Markant, frugtbetonet, tannisk. Udvikles flot i glasset og alt finder smukt sammen med yderligere flaskelagring.

379 kr

Andre kiggede også på

Mauro Veglio, Barolo 2018

Barolo er Mauro Veglios bud på en basis-vin, der grundlæggende opfylder to formål. Dels at man kan tilbyde en typerigtig og værdig Barolo til en fair pris, og dels muliggøres det at holde et konsistent højt niveau på cru-vinene, idet der til denne vin selekteres druer fra alle ejendommens yngste planter, således at kun de absolut bedste ender i enkeltmarksvinene. En del af arven fra Altare er, at Barolo helst skal smage godt gennem hele udviklingsforløbet og den almindelige Barolo fra Veglio præsenterer sig vanligvis flot lige fra begyndelsen. Veglio lægger vægt på Baroli af elegance, raffinement og balance og det får man absolut i denne klassiske version, der præsenterer Nebbiolos uforlignelige sammensathed, intensitet, markante struktur og helstøbte karakter.Mauro Veglios Barolo er rubinrød. Vinen har en delikat, varietaltro næse med noter af friske og tørrede roser og røde bær og stenfrugter. Udtalt elegant med klassisk tanninstruktur, men frugtbetonet og med en raffineret smagsfylde og forventet klasse.93 Point Robert Parker (Årgang 2016)

Mauro Veglio, Barolo Castelletto 2016

Barolo Castelletto er ret beset ikke en enkeltmarksvin, men Mauro har siden 1996 blandet druerne fra svigerfaderens positioner på markerne La Villa og Pressenda for at lave denne Barolo. 2/3 af planterne er sat i 1967, resten er fra 1995 så der er gode forudsætninger for at skabe en ædel vin, der markant adskiller sig fra Annunziata vinene. Således er vinen lidt mere potent, næsen lidt mere urtet, med et anstrøg af eukalyptus og mynte, og den aromatiske profil er i det hele taget lidt længere tid om at finde sammen og vinde fuld ekspressivitet. Også tanninstrukturen er mere markant, endskønt Mauro forsøger at skabe et smidigt udtryk. Med tiden udvikles tjære og roser og en stor Barolo synes at finde sig selv og udtrykker den typicitet der kendetegner denne del af Monforte d’Alba.Barolo Castelletto har en sammensat, lovende næse med urter, røde bær og frugter. Markant, frugtbetonet, tannisk. Udvikles flot i glasset og alt finder smukt sammen med yderligere flaskelagring.93 Point Wine Enthusiast (Årgang 2016)

Mauro Veglio, Barbera d'Alba 2021

Det er typisk for Langhes producenter, at man fremstiller to forskellige vintyper på Barbera: en frisk, frugtig, ukompliceret vin med stor appel og så en mere ambitiøs og kompleks vin, der ofte barriquelagres. Barbera d’Alba er den friske, primærfrugtige fortolkning af denne attraktive drue. Mauro laver en konsistent fortrinlig version med stor saftighed, der emmer af frugt og er en ideel ledsager til egnens pastaretter eller en god pizza.Modsat Dolcetto har Barbera en del syre, men til gengæld et meget moderat indhold af tannin, og det er således den fine balance med frugtens sødme og syren, der er attraktionen og udfordringen her. Det giver en skøn frugtbetonet tør vin, der opleves som både generøs og velgørende også i alsidige madsammenhænge.Veglios Barbera d’Alba er dyb rubinrød med sort kerne og violette reflekser i farven. Generøs primærfrugtig næse med frugt- og blomsternoter. Udtalt frisk og saftig i munden med nerve og middelfylde.

Mauro Veglio, Langhe Nebbiolo "Angelo" 2020

Mauro Veglios Langhe Nebbiolo Angelo er lavet med sarte druer, der kommer fra Mauro Veglios yngste og mest kraftfulde vinmarker i townships La Morra og Monforte d'Alba. Druerne vinificeres sammen og gennemgår en kort gæring for at fremhæve deres fremragende frugtagtige og friske noter.Langhe Nebbiolo Angelo er intens rubinrød med violette reflekser i farven. På næsen er den frisk, floral og frugtig med tydelige noter af hyben, marasca kirsebær og sarte noter af hindbær. I smagen er den meget vinøs med en utrolig friskhed og lette, delikate tanniner. Fin afbalanceret krop med en god aromatisk vedholdenhed. Bør serveres ved 16-18 grader. Det er særligt behageligt at nyde vinens oprindelige friskhed og derefter sætte på pris på udviklengen af aromaer når vinen langsomt varmes op i glasset.