Mauro Veglio, Barbera d'Alba 2021

Det er typisk for Langhes producenter, at man fremstiller to forskellige vintyper på Barbera: en frisk, frugtig, ukompliceret vin med stor appel og så en mere ambitiøs og kompleks vin, der ofte barriquelagres. Barbera d’Alba er den friske, primærfrugtige fortolkning af denne attraktive drue. Mauro laver en konsistent fortrinlig version med stor saftighed, der emmer af frugt og er en ideel ledsager til egnens pastaretter eller en god pizza. Modsat Dolcetto har Barbera en del syre, men til gengæld et meget moderat indhold af tannin, og det er således den fine balance med frugtens sødme og syren, der er attraktionen og udfordringen her. Det giver en skøn frugtbetonet tør vin, der opleves som både generøs og velgørende også i alsidige madsammenhænge. Veglios Barbera d’Alba er dyb rubinrød med sort kerne og violette reflekser i farven. Generøs primærfrugtig næse med frugt- og blomsternoter. Udtalt frisk og saftig i munden med nerve og middelfylde.

149 kr

Andre kiggede også på

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2019

Denne rødvin har er meget fed på glasset. I duften finder man nuancer af brombær, blåbær, tjære og krydderier. Smagen er meget koncentreret med god sødme og toner af kage og syltede frugter men samtidig uimodståeligt delikat med god velour. Men tag ikke fejl for vinen kan spille med musklerne og vil kunne gemmes i 5-10 år efter årgangen.

Cascina Amalia, Barbera d'Alba Superiore 2020

Cascina Amalias Barbera d'Alba Superiore fås ved at fadlagre et særligt udvalg af de bedste druer fra Sant'Anna vinmarkenSant Anna vinmarken har primært vestlig eksponering, og en gennemsnitlig højde 450 m over havets overflade, ler-kalkjordDruerne er udelukkende plukket i hånden og ligeledes særligt udvalgt. Efter maceration på skindet i 6-8 dage gennemgår vinen malolaktisk gæring. Vinen lagres på franske barriques i mindst 12 måneder og derefter i tilstrækkelig tid på flaske.

Cavallotto, Barbera D'Alba Cuculo 2019

En heftig og intens Barbera fra Barolo distriktets baghave. Dyb farve i glasset med ren rød kant. Duften er ekspressiv med noter af blommer, tobak og brombær. Smagen er fyldig, domineret af en bred frugtpalet med hovedsageligt sorte bær, hertil noter af roser og viol. Frugtsyren ligger højt i munden med modne tanniner til at balancere.