Maso Maroni, Vino Rosso Sottocastel 2020 (v/6stk)

En charmerende rubinrød vin, som dufter af søde krydderier og moden frugt med associationer til brombær, kirsebær og ikke mindst søde skovjordbær. Derpå saftig og krydret i munden hvor den milde, blide fylde helt sikkert vil tiltale mange af dem, der holder af god Ripasso.

119,-101,15 kr

Andre kiggede også på

Canalicchio di Sopra, Rosso di Montalcino 2019 (v/3stk)

Canalicchio di Sopra's Rosso di Montalcino er produceret hovedsagelig fra de yngste vinmarker og repræsenterer visitkortet af producentens vine: et ungt, frugtigt og alsidigt udtryk af Sangiovese. Den første årgang blev produceret i 1975, da den stadig hed Rødvin fra Brunello vinstokke.

Maso Maroni, Valpolicella Superiore Ripasso 2017 (v/6stk)

En ren og rank Ripasso med mere karakter end de allerfleste andre Ripasso-vine på markedet.. En vin som bare befinder sig i en helt anden liga end de tunge, rosinerede og sødmefulde vine. En herlig jovial vin, men på ingen måde endimensional vin som godmodigt finder sig i næsten hvad som helt fra køkkenholdet.

Maso Maroni, Vino Rosso Sottocastel 2020 (v/6stk)

En charmerende rubinrød vin, som dufter af søde krydderier og moden frugt med associationer til brombær, kirsebær og ikke mindst søde skovjordbær. Derpå saftig og krydret i munden hvor den milde, blide fylde helt sikkert vil tiltale mange af dem, der holder af god Ripasso.

La Pievuccia, Toscana Rosso 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den fine røde bordvin på literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også naturvins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling. La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi de vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo nyder, mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser.Her er der hovedsageligt tale om Sangiovese, men også en god del Merlot for at ramme et lidt fyldigere udtryk. Der er naturligvis tale om manuel høst, først Merlot og et par uger senere Sangiovese. Drueklaserne soigneres allerede under plukningen og køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvor der sker yderligere en sortering på et bord foran vineriet inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning ryger op i små rustfri ståltanke. Her gærer vinen spontant uden temperaturkontrol i 2-3 uger med daglige omrøringer efterhånden, som skallerne stiger op mod overfladen. Herefter sammenstikkes den endelige vin, og efter 6 måneders modning i fad fri zone tappes den på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.En dejlig jovial letløbende og saftig rødvin som virkelig flager for det lille ord ”drinkability”, som helst ikke vil oversættes til dansk. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketter er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.