Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

450 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Vina Bujanda, Gran Reserva 2014

Smagen er på en gang voluminøs, koncentreret og elegant og munder ud i en silkeagtig, lang, harmonisk og nuanceret eftersmag. Nyd denne majestætiske topklasse Rioja af rummelige glas op til femten år fra høståret, gerne som ledsager til godt okse- eller lammekød.Alle røde vine fra Viña Bujanda fremstilles 100 % på Spaniens store Tempranillo drue. De er samtidig fremstillet i en moderne stil, og det vil sige, at du kan glæde dig over fantastisk velafbalancerede Rioja’er med god farve og koncentration. Smagen er balanceret og elegant med et perfekt afmålt strejf af ny eg fra fadlagringen.

Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2014

Kompleks og balanceret Rioja. Herlig åben duft hvor nuancer af røde kirsebær dominerer og så kommer de ekstra noter fra fadlagringen i form af chokolade og vanilje. En herlig fylde i munden hvor den friske røde frugt suppleres fint af vaniljenoter fra fadlagringen. Tanninerne er der, uden at blive dominerende. En lammekølle med rosmarin og en flaske af denne Reserva, så er der balance på bordet. Tempranillo druer som høstes i hånden fra 30 år gamle bush vines ved foden af Sierra Cantabria bjergkæden. Druerne høstes i hånden og sorteres anden gang når de kommer til vineriet. Vinen lagres efter endt gæring i 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. For at vinen først skal være drikkeklar når den rammer markedet, så bliver den gemt i 2 år inden frigivelse.