Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2011 (v/2stk)

En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f. eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón. Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; hvor gamle tempranillo- og mazuelo- (carignan-)stokke vokser i porøs jordbund, der hovedsageligt består af kalk. I 2009 bestod blendet af Tempranillo (81%) og hele 19% Mazuelo, der er høstet på forskellige tidspunkter og derfor også vinificeret seperat. Tempranillo har således ligget 28 måneder i amerikanske egetræsfade, mens Mazuelo har fået 28 måneder i franske egetræsfade. Herefter er vinene blandet og lagret 6 måneder i store cementkar, og efter aftapningen har vinen ligget minimum 3 år i flasken inden frigivelse. 9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk med en klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og bagt appelsinskal. Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni!Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle, der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet og rundhed som tiden skrider frem. Nydes den imidlertid i sin ungdom, anbefaler vi at hælde den på karaffel til 1-2 timers iltning før servering ved 15-16 grader.

2598,-2029,75 kr

Andre kiggede også på

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard 2020 (v/6stk)

En dejlig let drikkelig saftig, utvungen og upoleret rødvin med fin balance mellem den primære frugt og de bagvedliggende krydderier.Der er tale om en blanding af håndhøstet og maskinelt høstet frugt som soigneres inden alle stilke fjernes. Overvejende uknuste Syrah druer, men også Carignan, som gærer under kulsyretryk og derpå tappes uden klaring filtrering eller tilsætning af svovl efter 6 måneders modning sur Lie i tanken.

Domaine de Bila-Haut, Latour de France Occultum Lapidem 2017 (v/6stk)

En ganske varm og fyldig Roussillon, som lægger fra land med grafit, læder og viol inden modne mørke bær i form af kirsebær, brombær, blåbær og blommer kommer og blander sig og skaber noget der ligner en saftig fest i glasset.En meget velafbalanceret vin, som det er nemt at holde af, og som loyalt vil akkompagnere et utal af retter i det salte køkken.

Château Beauregard, Le Benjamin de Beauregard Pomerol 2018 (v/6stk)

Nogle gange får vi hjælp fra navngivningen, og her er det ikke svært at forstå, at Le Benjamin de Beauregard er den lille til Château Beauregard i Pomerol. Men da der også er et Château Beauregard-Ducasse i Graves, et Château Pavillon-Beauregard i Lalande-de-Pomerol samt et Clos Beauregard i Pomerol, gælder det om at holde tungen en lille smule lige i munden.Château Beauregard ligger med udsigt over mod kirken i Pomerol og hvis man kan sin Pomerol-geografi, vil man vide, at det er vinmarkerne, som leverer frugten til Le Pin, Fleur-Pétrus, Vieux-Château-Certan og selveste Pétrus, man kigger henover.Slottet er et af de få rigtige i Pomerol og tilmed så yndefuldt, at den amerikanske milliardær Florence Guggenheim har fået opført en kopi på hendes ejendom på Long Island i New York, men når det kommer til vinene har de længe ikke helt kunnet følge med de verdensberømte naboer. Det er nye ejere imidlertid i fuld færd med at lave om på, og lige nu er Château Beauregard ved at etablere sig som den nye anmelder-darling og et hotspot for vinelskere, som gerne vil have en god Pomerol i glasset uden at skulle spendere millionen.Det er Moulin-familien, der står bag de berømte Galeries-La Fayette, der i et jointventure med Cathiard Familien, som ejer Château Smith-Haut-Lafitte (med tilhørende spa-hotel og Michelin-restauranter), der i 2014 har købt Château Beauregard. For et foreløbig hemmeligholdt millionbeløb er der blandt andet investeret i et optisk sorteringsanlæg og en helt ny gæringskælder, hvor det rustfri stål er blevet pensioneret til fordel for 22 koniske (violinformede) temperaturstyrede betontanke.Le Benjamin de Beauregard er ikke en ægte 2. vin, hvis man opfatter andenvinen, som det der bliver vejet og fundet for let, når Le Grand Vin sammenstikkes. I stedet er der tale om frugten fra ca. halvdelen af de 34 parceller, som Beauregards tekniske direktør Guillaume Fredoux har inddelt de 17,5 ha. i. Nemlig de parceller som ikke befinder sig på det såkaldte Le Plateau.Høsten er manuel og sker parcel for parcel og i 2018, hvor man ikke stressedes af regn og andre meteorologiske udfordringer, havde man god tid til at plukke på det rette tidspunkt. Således startede man den 13. september og sluttede først den 3. oktober og der var vel og mærke Merlot-druer både i de første og de sidste 300 liters containere, som bruges til at transportere druer den korte vej fra mark til chais. Der er tale om en manuel soignering af klaserne, inden de ryger ned i højfrekvent destemmer og fortsætter ud gennem et optisk sorteringsanlæg. Gæringen uden fremmede gærstammer overstås på 3-5 uger og herefter følger den malolaktiske gæring og modningen i 12 måneder i nye og brugte fade købt fra 6 forskellige bødkere.Der er ingen tvivl om, at Le Benjamin de Beauregard nyder godt af både årgangen og de toptunede faciliteter i kælderen, og vinen kommer måske her i sit mest helstøbte udtryk. Det er ikke den mørkeste Pomerol, vi har set, men i glasset overbeviser den med sine delikate noter af brombær, solbær, mynte og søde krydderier fra fadene fra første snif. Den er saftig, og da tanninerne allerede fornemmes som fløjlsagtige, behøves der ikke så meget betænkningstid her. Vinen kan sagtens gemmes nogle år, men når man sidder med den i glasset, spørger man sig selv; hvorfor dog?

Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2011 (v/2stk)

En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f.eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón.Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; hvor gamle tempranillo- og mazuelo- (carignan-)stokke vokser i porøs jordbund, der hovedsageligt består af kalk. I 2009 bestod blendet af Tempranillo (81%) og hele 19% Mazuelo, der er høstet på forskellige tidspunkter og derfor også vinificeret seperat. Tempranillo har således ligget 28 måneder i amerikanske egetræsfade, mens Mazuelo har fået 28 måneder i franske egetræsfade.Herefter er vinene blandet og lagret 6 måneder i store cementkar, og efter aftapningen har vinen ligget minimum 3 år i flasken inden frigivelse.9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk med en klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl.a. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og bagt appelsinskal.Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni!Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle, der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet og rundhed som tiden skrider frem. Nydes den imidlertid i sin ungdom, anbefaler vi at hælde den på karaffel til 1-2 timers iltning før servering ved 15-16 grader.