Marco Abella, Mas Mallola 2019 Priorat DOQ

Stor, flot rødvin fra det berømte Priorat, på de traditionelle Grenache og Carignan-druer. Den fyldige og intense rødvin fra Spanien fremstår lilla-farvet i glasset med en duft af mørke kirsebær, kaffelikør og frisk regn på klipper. Smagen er domineret af mokka-noter, mørke kirsebær, hindbær og Cassis Likør. Vejret er ekstremt i Priorat, der ligger ca. 150 km syd for Barcelona i Spanien. Om sommeren er det helt normalt med temperaturer på 40° i løbet af dagen for så at styrtdykke til bare 10° om natten. Siden 80'erne har Priorat gjort sig ekstraordinært bemærkede med komplekse, frugtige, potente og ret unikke rødvine til priser, der matcher kvaliteten. Her er det især de mindre producenter, der skiller sig ud med de mere spændende prioratvine. Lagrer 18 måneder på fade - 70% nye franske Barriques og 30% brugte fade. Nyd den ved 16-18°C og server til hjemmelavede tortillas med braiseret okse- eller kyllingekød.

359 kr

Andre kiggede også på

Marco Abella, Mas Mallola 2019 Priorat DOQ

Stor, flot rødvin fra det berømte Priorat, på de traditionelle Grenache og Carignan-druer. Den fyldige og intense rødvin fra Spanien fremstår lilla-farvet i glasset med en duft af mørke kirsebær, kaffelikør og frisk regn på klipper. Smagen er domineret af mokka-noter, mørke kirsebær, hindbær og Cassis Likør. Vejret er ekstremt i Priorat, der ligger ca. 150 km syd for Barcelona i Spanien. Om sommeren er det helt normalt med temperaturer på 40° i løbet af dagen for så at styrtdykke til bare 10° om natten. Siden 80'erne har Priorat gjort sig ekstraordinært bemærkede med komplekse, frugtige, potente og ret unikke rødvine til priser, der matcher kvaliteten. Her er det især de mindre producenter, der skiller sig ud med de mere spændende prioratvine. Lagrer 18 måneder på fade - 70% nye franske Barriques og 30% brugte fade. Nyd den ved 16-18°C og server til hjemmelavede tortillas med braiseret okse- eller kyllingekød.

Marco Abella, Clos Abella 2016 Priorat DOQ

Biodynamisk top cuvee fra Marco Abella lavet på 70% Garignan og ca. 30% Garnatxa (Grenacha) med et tvist af Cab. Sauvignon og Syrah. Lagring på mellem 20 og 22 måneder på franske egetræsfade. Visse parceller i vinmarkerne er over 100 år gamle. I glasset får man en tætfarvet vin med massive nuancer i duften af bl.a. modne røde og sorte bær. Smagen er cremet og stor med noter af mørk chokolade, minraler og blåbær. Sublim vin med 92 point hos WE + guld medalje hos den Engelske fag-presse i juni 2016.

Marco Abella, Roca Roja 2018

Her, 650 m. over havets overflade, står de forkrøblede vinstokke næsten ubeskyttet mod vind og vejr, og både klima og jordbund er imod dem - men modstanden er med til at give koncentreret og kompleks vin, som emmer af spansk vildskab. Du fornemmer Grenaches duft af søde bær - men alt er opløftet i anden potens og både fadlagring og terroir skinner igennem. Her er lag af våde sten, karamel og appelsinskal sammen med jordbær, hindbær og tørrede krydderurter.Server ved 17-19°C i store rødvinsglas. Drik til den bedste udskæring af gris du kan opdrive.