Marchesi Di Barolo "Ruré" Barbera D'asti 2020

Når snakken falder på byen Asti, i regionen Piemonte i det Nordlige Italien, tænker de fleste nok - og ikke uden grund - på den perlende sødmefulde vin Moscato d'asti. Ikke desto mindre trives den blå drue Barbera allerbedst i bakkerne omkring Asti. Det er således her man finder nogle af de bedste eksempler på rødvine lavet på Barbera. Vinene på Barbera har historisk set altid været noget som bønderne selv drak mens de eksporterede de enormt efterspurgte Baroloer og Barbarescoer til resten af verden. I de seneste 10-20 år er der dog flere producenter som er begyndt at behandler Barbera med enorm stor respekt og kærlighed, både i markerne og i kældrene. Det skyldes at både forbrugere og producenter har indset at Barbera kan give fortryllende gode resultater med den rette kompromiløse tilgang. En af disse producenter er Marchesi Di Barolo som med deres vin Ruré slår et slag for den mere frugtdrevne og dog komplekse Barbera. Gør som de Piemontesiske vinbønder og nyd Barbera til tomatbaserede italienske retter, Charcuteri, svinekød eller fjerkræ.

149 kr

Andre kiggede også på

Braida, Bricco della Bigotta, Barbera d'Asti 2009

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Marchesi Di Barolo "Ruré" Barbera D'asti 2020

Når snakken falder på byen Asti, i regionen Piemonte i det Nordlige Italien, tænker de fleste nok - og ikke uden grund - på den perlende sødmefulde vin Moscato d'asti. Ikke desto mindre trives den blå drue Barbera allerbedst i bakkerne omkring Asti. Det er således her man finder nogle af de bedste eksempler på rødvine lavet på Barbera. Vinene på Barbera har historisk set altid været noget som bønderne selv drak mens de eksporterede de enormt efterspurgte Baroloer og Barbarescoer til resten af verden. I de seneste 10-20 år er der dog flere producenter som er begyndt at behandler Barbera med enorm stor respekt og kærlighed, både i markerne og i kældrene. Det skyldes at både forbrugere og producenter har indset at Barbera kan give fortryllende gode resultater med den rette kompromiløse tilgang. En af disse producenter er Marchesi Di Barolo som med deres vin Ruré slår et slag for den mere frugtdrevne og dog komplekse Barbera. Gør som de Piemontesiske vinbønder og nyd Barbera til tomatbaserede italienske retter, Charcuteri, svinekød eller fjerkræ.

Castello di Neive, Barbera d'Alba 2020

Saftig, kirsebær-frugtig og voldsomt elegant. Castello di Neive’s klassiske Barbera er ganske enkelt fortryllende. Uhyre aromatisk og tætpakket med rosenrød-frugt, omfavnet af en næsten silkeagtig tekstur. Inviterende dufte stiger op af glasset, med noter af friske blommer, rosenblade og sødmefulde kirsebær, suppleret af blød lakrids, tørret timian og et strejf af friske tobaksblade. Mellemfyldig på tungen, med ganske finpoleret tannin og en sprød syre der kilder på bagtungen. Boysenbær, kirsebærsten og sågar knuste jordbær, ledsaget af lakrids-te, tomatskind og middelhavsurter. En smeltende, intens og frugtfyldt finale, hvor let-drikkelighed og seriøsitet går op i en højere enhed.Castello di Neive’s Barbera d’Alba er en del af den traditionelle linje hos producenten, som er en hyldest til områdets helt klassiske vine. Saftig, charmerende og frugtdrevet, men samtidig næsten æterisk i sin tekstur; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke, for netop at bevare druetypicitet, frisk- og frugtighed i den endelige vin.