Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Village Les Bec Fins Rouge 2018 (v/6stk)

Cuvée Les Becs Fins er altid den første Rhônevin, der bliver tappet hos Tardieu-Laurent, og det er derfor her, vi først mærker den nye årgangs puls. Og i forbindelse med 2018 høsten har det været ekstra spændende fordi vi både har fået meldinger om en fantastisk høst og meldingerne om at det uregerlige klima i foråret og forsommeren forårsagede så mange problemer at vinbønderne simpelthen ikke havde vågne timer nok til at rette op på skaderne. Michel Tardieu fortæller da også at selvom fint vejr op til og under høsten rettede op på meget så har de i 2018 måttet ekstra selektive på deres tourné rundt til de mange samarbejdes partnere som leverer frugten til de vine som efterfølgende modnes og tappes i Tardieu-Laurents kældre. Især Grenache har skrantet og Tardieu-Laurent har derfor måtte vælge om de ville skrue på drueblandingen så de fik lidt flere flasker at gøre godt med eller simpelthen producere mindre. Michel og Bastian Tardieu valgte det sidste, så i forhold til sidste år mangler der lige 12. 000 flasker!Her er således nok engang tale om 60% Grenache fra omkring 60 år gamle vinstokke og 40% Syrah fra omkring 30 år gamle vinstokke fra forskellige parceller vest for Châteauneuf-du-Pape. Alle stilke fjernes forud for gæringen, som efterfølgende sker uden tilsætning af fremmede gærstammer i beton hvor vinen også modner 10 måneder inden den tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. En herlig Rhône med masser af charmerende og præcis frugt funderet på brombær, blåbær og friske garrigue-lignende urter, der samler sig til en fyldig og saftig oplevelse i munden, hvor silkeagtige tanniner leder frem mod en dejlig forfriskende finale. Her er power nok til at vinen villigt leger med både når der bliver skruet op for krydderierne og fedtmarmoreringerne. Prøv den for eksempel til saftige salte skiver af ovnbagt kølle af marsklam med spæde friterede grøntsager og dildsky.

135,-114,75 kr

Andre kiggede også på

Les Lys, Lirac Rouge 2020

Lirac - Alternativet til Chateauneuf du Pape. Les Lys Lirac er beviset på at du sagtens kan finde intensiteten og finessen fra Chateauneuf du Pape men til en meget bedre pris. Lirac ligger lige på den anden side af Rhone-floden og vinene bærer præg af alt det der er fremragende ved Rhone. Les Lys Lirac er fyldig, varm og velkrydret med masser af frugt og krydderurter til at balancere den varmende alkohol med. En særdeles velstruktureret vin med et elegant touch. Rigtig god madvin til diverse stege- og kødretter

Paul Cherrier, Sancerre Rouge 2018 (v/6stk)

Cherriers eneste rødvin består af 100% Pinot Noir, der emmer af mineralsk substans, mørk frugt og karaktér. Det hele høstes i hånden og dyrkes med et fornyet fokus på bæredygtighed, mens den færdiggærede vin er modnet i ståltanke og store, gamle egetræsbeholdere, der forhindrer andet end druernes egne karakteristika i at skinne igennem.I næsen kan man derfor først og fremmest det sten- og kalkholdige terroir i form af gnister, flintesten og kridt, der lægger sig om kernen af røde kirsebær, blåbær, lakrids og urter. Smagen er tør med let nappende tanniner, en rank og saftig frugtsyre og en spændstig, krydret eftersmag.Vi anbefaler servering let nedkølet ved 13-15 grader, evt. med følgeskab af helstegt kylling med timian og peberfrugter, stegt aubergine eller grillet laks med broccoli.

Vacheron, Sancerre Rouge 2019 (v/2stk)

For mange producenter i Sancerre er rødvin ikke noget man har den store fokus på, men på Domaine Vacheron beviser man at Pinot Noir fra Sancerre godt kan tage kampen op med de mere kendte Pinot Noir fra Bourgogne. 100% Pinot Noir fra marker domineret af kalk og flint. Gæret på gamle egetræsfade og lagret på rustfrie ståltanke. Aromatisk byder vinen på nuancer af bl.a. ribs, hindbær, blommer, kanel og kalk. Smagen er særdeles elegant, læskende og mineralsk. En vin der er oplagt til hygge, men er også et godt match til f.eks. svinekød, fjerkræ og grillet fisk. Kan gemmes op til 7-8 år fra høståret.

Berthet-Rayne Cotes du Rhone 2019 øko

Økologisk rødvin med moden fyldig stil og friske toner af kirsebær. Elegant blødhed og fin struktur med flot frugt. Flot purpur rød farve og markant duft af krydderier og mørke bær. Vinens Specifikationer Årgang: 2019 Område: Côtes du Rhône, Rhône,