Luca Bosio, Barbera d'Asti 2021

En frisk og saftig Barbera fra unge Luca Bosio. Friske røde jordbær og hindbær i duften, som bakkes op af lidt krydrede noter. I munden er vinen silkeblød med frisk frugtsyre og milde tanniner. I munden kommer der flere noter af sorte frugter som blommer og brombær. En flot rødvin der passer godt til pastaretter, risotto eller milde oste. Barbera druerne høstes fra vinmarker i Castagnole Lanze og Costigliole landsbyerne. Vinmarkerne her ligger i 2 – 300 meters højde over havet, hvilket er med til at give god kølighed. Jordbunden er ler og kalkholdig, hvilket giver god dræning for vinstokkene. Gæringen foretages i ståltanke under 25 grader, for at fremelske den rene røde frugt. Der benyttes kun den lokale gær under fremstillingen, hvilket giver en flot balance i vinen som Luca Bosio værdsætter. Efterfølgende lagres en del af vinen på store egetræsfade for at få en anelse mere kompleksitet til frugten.

109 kr

Andre kiggede også på

Braida, Montebruna, Barbera d'Asti 2017

Montebruna Barbera d'Asti er en enkeltmarksvin fra marken Montebruna i Rocchetta Tanaro. Marken er for få år siden kommet under familien Bolognas ejerskab, som herefter har løftet kvaliteten markant, og i dag laver denne flotte vin fra marken.

Luca Bosio, Barbera d'Asti 2021

En frisk og saftig Barbera fra unge Luca Bosio. Friske røde jordbær og hindbær i duften, som bakkes op af lidt krydrede noter. I munden er vinen silkeblød med frisk frugtsyre og milde tanniner. I munden kommer der flere noter af sorte frugter som blommer og brombær. En flot rødvin der passer godt til pastaretter, risotto eller milde oste. Barbera druerne høstes fra vinmarker i Castagnole Lanze og Costigliole landsbyerne. Vinmarkerne her ligger i 2 – 300 meters højde over havet, hvilket er med til at give god kølighed. Jordbunden er ler og kalkholdig, hvilket giver god dræning for vinstokkene. Gæringen foretages i ståltanke under 25 grader, for at fremelske den rene røde frugt.Der benyttes kun den lokale gær under fremstillingen, hvilket giver en flot balance i vinen som Luca Bosio værdsætter. Efterfølgende lagres en del af vinen på store egetræsfade for at få en anelse mere kompleksitet til frugten.

Luca Bosio, Barbaresco 2019

Barbaresco, den kvindelige regent i Piemonte. Har man prøvet barolo vs. barbaresco ved man, at udtrykket her er helt anderledes. En feminin ro og elegance hersker her. Bosios barbaresco udstråler både elegance og ungdommelig charme.Nebbiolodruerne til denne vin kommer fra Froi marken ved Neive byen. En naturlig gæring med druernes eget gær startes op i ståltanke ved en temperatur under 30 grader. Efter 8 - 12 dage overføres vinen til store egetræsfade i 2 år inden aftapning. Vinen viser typiske karaktertræk for stelen med kirsebær, rosenvand, lakrids og mineraler i både næse og på paletten suppleret at de fineste tanniner.

Luca Bosio, Sweet Red Wine

Kan du lide jordbær? Kan du lide sol og sommer? Så er denne Sweet Red lige noget for dig. Server den kølig til sommerens desserter med bær eller efter middagen. Vinen er alt man drømmer om en lun sommeraften! Noter af jordbær, hindbær og kirsebær vrimler rundt i et virvar af velsmag. Druerne gæres et stykke af vejen, hvorefter gæringen stoppes ved at køle mosten ned til frysepunktet. Herved bevares den naturlige sødme i vinen og frugtsyren er perfekt balanceret sammen med.