Louis Jadot, Bourgogne Rouge 2021

En af Bourgognes vigtigste jordbesiddereI 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines. Jacques Lardière – tilbage til Bourgognes rødderLouis Jadots vinmager Jacques Lardière laver Bourgogne, som den oprindeligt smagte – nemlig af dens terroir. Jacques Lardière ønsker at trække den maksimale smag ud af druerne; ikke kun frugten, men også de mineralske nuancer. Derfor håndsorteres alle klaser, så kun perfekt sunde druer når frem til gæringskarret. Dermed kan Jacques forlænge den rødvinenes såkaldte macération – dvs den tid hvor mosten trækker farve, syre og smagsstoffer ud af drueskallerne – til mindst én måned. Det er omtrent dobbelt så lang tid som hos andre bourgogneproducenter. Derfor er Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige. Det bedste hus i Beaune ifølge ParkerKvaliteten af vinene har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot. Bourgogne Rouge ”Couvent des Jacobins”Louis Jadot har en krystalklar holdning om, at husets Bourgogne Rouge skal være førsteklasses! Det er formentlig den allervigtigste ”ambassadør” for Louis Jadot. For at højne kvaliteten yderligere opførte Jadot i 2008 et nyt lille vineri, ”Pierres Rouge”, i Givry, hvor der udelukkende skal fremstilles Bourgogne Rouge. En stor del af druerne stammer netop fra Côte Chalonnaise. De øvrige druer er fra Côte d’Or. Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader.

229 kr

Andre kiggede også på

Lecheneaut, Bourgogne Rouge Clos Prieur 2019

En smuk aromatisk Bourgogne med indsmigrende stil og finesse. Pinot Noir druen udfolder sig her med noter af brombær, jordbær og et strejf af fyrretræ. I munden opleves en komplet vin med frugtsyre, tannin og frugt i balance. En super eksponent for velsmagende Bourgogne. Som ledsager til lyse kødretter og milde oste er den perfekt. Lecheneaut brødrene høster her fra en enkelt Clos i Bourgogne. ”Clos Prieur” er beliggende på den forkerte side af vejen og har derfor ingen yderligere klassifikation. Kvaliteten af Pinot Noir druerne på denne mark er dog så høj at Philippe og Vincent vælger at tappe vinen med markens navn. Dette er altid et best buy fra brødrene. En god kombination af moden frugt, fad og elegance.

Louis Jadot, Fleurie Poncereau 2021

Fleurie er en af de ti Crus i Beaujolais – og sammen med nabokommunen Moulin à Vent regnes Fleurie for den bedste og er især kendt for sin helt usædvanligt blomstrende duft og smidige frugtmættede smag. Ud over disse kvaliteter imponerer Louis Jadots Fleurie med sin usædvanlige koncentration, der sætter den i en klasse for sig. Kan nydes ung, men her er bestemt gemmepotentiale i op mod 3 – 5 år fra høst. Brug store glas, og serverer den ved en temperatur på mellem 15 og 17 grader.

Louis Jadot, Santenay Rouge, Clos de Malte 2020

Louis Jadot, Santenay Rouge er fra byen Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune, lige efter Chassagne-Montrachet. Clos de Malte er et 7 ha. Monopole, som Louis Jadot er ene-ejer af. Marken ligger på climat'en Sous la Fée ved foden af Montagne des Troix Croix. Santenay Clos de Malte er især beplantet med Pinot Noir, dog med en lille hektar med Chardonnay, beliggende i den fugtige undergrund af kalksten og ler. Clos de Malte gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet.

Louis Jadot, Beaune 1. Cru Clos des Ursules 2018

Beaune 1. Cru Clos des Ursules” er en indhegnet del af Beaune 1. Cru Vignes Franches. Clos des Ursules blev erhvervet i 1826 af Louis Henry Denis Jadot selv, og er siden da forblevet suverænt ejet af Jadot-familien. Gæring foregår så naturlig som muligt årgang for årgang (vildgæring) og er ret langtrukken mhp. at ekstrahere så meget farve, aroma og tannin som muligt. De forskellige 1. Cru'er vinificeres hver for sig og får ca. 18 måneders fadlagring. En fuldblods-Bourgogne, fast, rank og med en vis volumen. Men bestemt også fin og elegant med let anstrøg af jordbund og lang, luksuriøs finish. En vin der samler sig i perfekt balance mellem elegance og styrke.