Les Griffons de Pichon Baron Pauillac 2018

Les Griffons De Pichon Baron er det mundrette navn på 2. vinen fra det berømte 2. cru Classe slot i Pauillac; Château Pichon-Longueville Baron. Vinen er et forholdsvis nyt projekt fra slottet i Pauillac og har således kun været produceret siden årgang 2012. Ønsket har fra start været at produceret en 2. vin som skulle have sin egen identitet og på trods af prædikatet 2. vin være af en tårnhøj kvalitet som kunne stå mål med slottets prestigefyldte 1. vin. Slottet Château Pichon-Longueville Baron ligger i dag lige overfor et andet Pauillac slot med næsten samme navn Château Pichon-Longueville Comtesse. Disse to slotte har historisk set været én og samme producent, men blev tilbage i 1800 tallet adskilt pga. arv, hvor døtrene i familien fik Comtesse og sønnerne Baron.

395,-327 kr

Andre kiggede også på

Les Griffons de Pichon Baron Pauillac 2018

Les Griffons De Pichon Baron er det mundrette navn på 2. vinen fra det berømte 2. cru Classe slot i Pauillac; Château Pichon-Longueville Baron. Vinen er et forholdsvis nyt projekt fra slottet i Pauillac og har således kun været produceret siden årgang 2012. Ønsket har fra start været at produceret en 2. vin som skulle have sin egen identitet og på trods af prædikatet 2. vin være af en tårnhøj kvalitet som kunne stå mål med slottets prestigefyldte 1. vin.Slottet Château Pichon-Longueville Baron ligger i dag lige overfor et andet Pauillac slot med næsten samme navn Château Pichon-Longueville Comtesse. Disse to slotte har historisk set været én og samme producent, men blev tilbage i 1800 tallet adskilt pga. arv, hvor døtrene i familien fik Comtesse og sønnerne Baron.

Domaine Thierry Mortet, Bourgogne Rouge Cuvee Les Charmes de Daix 2020

Cuvée Les Charmes de Daix imponerer, og i en appellation, som ellers byder på uforskammet mange skuffelser, er denne vin et opløftende lyspunkt, som uddeler bøllebank til mange langt dyrere vine med fine kommunenavne på etikkerne. Så hvis du sværger til lys, feminin og slank Bourgogne med stor aromatisk finesse, er du på rette vej!Vinen kommer fra den lille kommune Daix som ligger helt oppe i udkanten af Dijon. Her har Thierry Mortet langtidslejemål på 6 små parceller, hvor de 15-50 år vinstokke alle står i en stenet blanding af ler og kalksten. Der er tale om blot 1 ha., som i mere end 10 år blev kultiveret økologisk, men det sluttede i 2014, hvor Thierry efter nogle år med klimatiske udfordringer, der blev toppet op af drilske ændringer i det økologiske regelsæt, besluttede, at økologien ikke længere gav nogen mening for ham. Denne 2018'er er således for 5. gang ikke længere økologisk, selvom Thierrys hjerte stadig banker for den størst mulige biodiversitet, og selvom der ikke er andre forbudte kemikalier blandt vinstokkene end dem, som blæser ind fra naboerne.Der høstes i hånden med en sortering både i vinmarken og nede i kælderen 15 km. længere sydpå, således at udbyttet altid lander under den grænse, der er sat i den gavmilde Bourgogne appellation. Alle stilke fjernes og druerne får et knus hvorefter most, kerner og skind får lov til at stå i op til en uge for at udvikle den aromatiske kompleksitet. Gæringen sættes i gang i beton uden fremmede gærstammer og forløber med flere daglige pigeage hvorefter vinen i løbet af 4 måneder i fred og ro gennemgår den malolaktiske gæring. Herefter fyldes vinen på brugte fade og modner i 11 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker efter en let filtrering.Vinen skænkes med en rubinrød kerne og en fin duft af mørke kirsebær, ribs og granatæble der diskret akkompagneres af søde krydderier fra fadene. Dejlig aromatisk, ikke videre kraftig, men heller ikke let fordi et lidt urtet mineralsk bundtræk sammen med faste tanniner skaber en på dette niveau sjældent set dybde.

Chateau Fonbadet, L'Harmonie de Fonbadet Pauillac 2018

En relativt varm sommer sørgede for perfekt modne druer i det meste af Bordeaux i 2018 og - det fornemmer man hos Fonbadet, hvor både Cabernet og Merlot er pakket med stor, spændstig frugt - her er der overvægt af Cabernet, mens Merloten leverer et ekstra lag af mørk stenfrugt og bløde tanniner, som sammen med en god portion fad leverer en harmonisk vin fra en virkelig god årgang. Perfekt mens vi venter på, at de helt store kanoner er klar til at drikke.

Chateau Clerc Milon Pastourelle de Clerc Milon 2017 Pauillac

5. Cru slottet fra Pauillac Chateau Clerc Milon blev i 1970 købt af Rothschild familien som står bag Chateau Mouton Rothschild. Siden har slottet gennemgået en stor og tiltrængt udvikling hvor der bla. er investeret stort i både slottet, vinmarkerne og kældrene. Chateau Clerc Milon repræsentere i dag en moderne stil som er yderst attraktiv allerede i sin ungdom. 2. vinen fra slottet Paistourelle er ikke en undtagelse. Vinen blev skabt første gang tilbage i 2009 og byder allerede i sin ungdom på masser af Pauillac typicitet og Clerc Milon DNA.