La Tirela Amarone della Valpolicella Classico 2015

La Tirela Amarone della Valpolicella Classico 2015 Amarone della Valpolicella DOCG • Italien Fra årets vingård 2016 i Italien, som er specialister i Amarone, kommer denne kraftfulde rødvin.

309 kr

Andre kiggede også på

Amarone della Valpolicella DOCG Classico Campagnola

Vinifikation: Håndpresset og lufttørret i ca. 100 dage inden vinen bliver lagret på egetræsfade og bliver flasket Duft: Modne bær, vanilje, noter af kirsebær Smag: Fyldig vin med noter af røde bær, let krydder og en lang eftersmag Er god til: Kra

Amarone della Valpolicella DOCG 2016 Il Monte Caro

Il Monte Caro Amarone della Valpolicella er en struktureret vin, der udelukkende er fremstillet af Corvina, Corvinone og Rondinella de bliver håndplukket, lagt i kasser og forsigtigt presset efter lang tørring. Gæringen varer ca. 30 dage ved at kontroller

Ferragú Amarone della Valpolicella 2013

BESKRIVELSE Enhver Amarone-fan bør prøve denne vin mindst en gang! Vinen er produceret af Corvina, Corvinone, Croatina, Oseleta, Rondinella, fra en hektar vinmarker i Callore. Vinstokkene her er 20 år gamle. Alle druer håndhøstes i oktober måned og fragtes efterfølgende til det nærliggende vinhus i små kasser. Her tørrer druerne først ca. 70 dage, inden de knuses, afstilkes og gærer i temperaturkontrolleret ståltanke. Herefter fadlagrer vinen 48 måneder i franske og amerikanske egetræsfade og sidenhen min. 12 måneder i flasken inden frigivelse. Meget begrænset produktion på kun ca. 700 kasser årligt. Ublu, men godt integreret, 17,50% alkohol. Struktureret, rig, dyb og kompleks Amarone! Farven er helt mørk rubinrød. Intense aromaer af mørkefrugter, rosiner, marmelade, krydderier samt noter fra fadlagringen. Vinen er fed, fyldig og kraftfuld. Mærkbare og afrundet tanniner samt god syre sikre flot struktur i vinen, og er perfekt afstemt til den intense frugt. Smagen er intet mindre end utrolig intens og kompleks. Eftersmagen er rig og afrundet og utrolig lang. Server vinen ved 17-18° grader og giv gerne vinen luft mindst et par timer før servering, såfremt den drikkes allerede de kommende år. FERRAGU Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Dal Forno, Amarone della Valpolicella 2008

BESKRIVELSE Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder. Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost. Vinifikation Gæringsprocessen foregår i temperaturstyrede ståltanke cirka 28 grader. Efterfølgende lagres vinen i ny barriques i 18 måneder, hvor en ny gæring proces begynder. Lagring i barriques er i 36 måneder. Lukning Kork Størrelse 75 cl Alkohol 17 % Restsukker >2-10 g/l Holdbarhed Vinen kan gemmes i op til 30 år.