Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Jean-Luc Colombo's flagskib og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder. Resultatet af anstrengelserne er en fantastisk Cornas. Farven er dyb granat. Duften af friske røde bær og lakrids vælder op af glasset. Smagen er intens og velstruktureret med modne og smidige tanniner, der leder over i en lang eftersmag. Vinens rigdom og modne tannin gør det ikke strengt nødvendigt at drikke den til mad - livsnydere vil givetvis også finde stort behag i at drikke den som meditationsvin. Skal den kombineres med gastronomi, vil festmåltider med vildt, and eller oksekød være oplagte bud.

645,-540 kr

Andre kiggede også på

Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Jean-Luc Colombo's flagskib og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder. Resultatet af anstrengelserne er en fantastisk Cornas. Farven er dyb granat. Duften af friske røde bær og lakrids vælder op af glasset. Smagen er intens og velstruktureret med modne og smidige tanniner, der leder over i en lang eftersmag. Vinens rigdom og modne tannin gør det ikke strengt nødvendigt at drikke den til mad - livsnydere vil givetvis også finde stort behag i at drikke den som meditationsvin. Skal den kombineres med gastronomi, vil festmåltider med vildt, and eller oksekød være oplagte bud.

Jean-Etienne Chermette, Fleurie Les Deux Granites 2020

Vinen er et blend fra to store granit- terrois: Pincié og les Garants. Det er en intens og fuldkommen Cru spækket med frugt og elegance. Duften er vidunderlig med blommer, hindbær, krydderier og rosenblade. Smagen er åben og blød med dybde og koncentration - dog ikke for voldsom - en livlig syre og god længde. Passer til mange retter med både lyst og rød kød. Det er en vin, der har godt af at blive dekanteret 30-60 minutter før servering ved 14-15 grader.

Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône, Les Forots 2015

Jean-Luc Colombo fremstiller Les Forots (skovene) af en usædvanlig sammensætning af 51% Grenache druer fra Sydrhône og 49% Syrah druer fra Nordrhône. Efter vinifikation i temperaturkontrollerede ståltanke lagres vinen i 9 måneder heraf 25% på 1-4 år gamle egetræsfade. I glasset bliver man mødt af harmoniske noter af lakrids, modne frugter og et strejf af mynte. Smagen er tydeligt blød og i smuk balance med smidige og elegante tanniner. Vinen bør nydes 2-5 år fra høståret, f.eks. som ledsager til ande-carpaccio eller kalvekøds-osso bucco.

Domaine Jean Guiton, Volnay Les Petits Poisots 2018

Domaine Jean Guiton ejer en lille andel af lieux dits marken, Les Petit Poisots, i Volnay. Her får du volnay præcis som du forventer: parfumeret, pæn, potent og elegant på én gang. Velintegreret brug af fad supplerer noterne af kirsebær, jordbær, læder, skov og svampe smukt. Dedikeret og ekstraordinær! De ord passer perfekt på Guillaume Guiton, som står i spidsen for Domaine Jean Guiton. Han overtog roret fra sin far, Jean (som startede domainet i 1973), i 2002 og har sidenhen, løftet niveauet, så både Jancis Robinson og Decanter har omtalt vinene. I det store billede udgør Guillaumes vinmarker en meget beskeden andel, men vinene er alt andet end beskedne! De er typiske og autentiske! Guillaume ejer kun 4 ha selv, mens han lejer resten og køber druer fra andre producenter. Han er en hengiven terroir fanatiker, der glæder sig over muligheden for ikke at gribe ind i det, som hvad naturen tilbyder. Hans metoder varierer afhængigt af vintage forhold. Guillaume er meget fascineret af, hvordan vin påvirkes af fadet, men han bruger aldrig mere end 20%nye i sine vine.