Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013
Jean-Luc Colombo's flagskib og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder. Resultatet af anstrengelserne er en fantastisk Cornas. Farven er dyb granat. Duften af friske røde bær og lakrids vælder op af glasset. Smagen er intens og velstruktureret med modne og smidige tanniner, der leder over i en lang eftersmag. Vinens rigdom og modne tannin gør det ikke strengt nødvendigt at drikke den til mad - livsnydere vil givetvis også finde stort behag i at drikke den som meditationsvin. Skal den kombineres med gastronomi, vil festmåltider med vildt, and eller oksekød være oplagte bud.