Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône, Les Forots 2015
Jean-Luc Colombo fremstiller Les Forots (skovene) af en usædvanlig sammensætning af 51% Grenache druer fra Sydrhône og 49% Syrah druer fra Nordrhône. Efter vinifikation i temperaturkontrollerede ståltanke lagres vinen i 9 måneder heraf 25% på 1-4 år gamle egetræsfade. I glasset bliver man mødt af harmoniske noter af lakrids, modne frugter og et strejf af mynte. Smagen er tydeligt blød og i smuk balance med smidige og elegante tanniner. Vinen bør nydes 2-5 år fra høståret, f. eks. som ledsager til ande-carpaccio eller kalvekøds-osso bucco.
Andre kiggede også på
Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013
Jean-Luc Colombo's flagskib og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på Chaillot Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder. Resultatet af anstrengelserne er en fantastisk Cornas. Farven er dyb granat. Duften af friske røde bær og lakrids vælder op af glasset. Smagen er intens og velstruktureret med modne og smidige tanniner, der leder over i en lang eftersmag. Vinens rigdom og modne tannin gør det ikke strengt nødvendigt at drikke den til mad - livsnydere vil givetvis også finde stort behag i at drikke den som meditationsvin. Skal den kombineres med gastronomi, vil festmåltider med vildt, and eller oksekød være oplagte bud.
Clos St. Jean, Chateauneuf-du-Pape, Sanctus Sanctorum, 2016 Magnum
Sanctus Sanctorum betyder oversat det allerhelligste.Dette er navnet på Clos St. Jeans prestigevin som udelukkende produceres i de bedste årgange. Vinen er stort set umulig at få fat i da der kun produceres få hundrede flasker på verdensplan af denne top Chateauneuf Du Pape. 100/100 Jeb Dunnuck99/100 Robert Parker
Côtes du Rhône 2021
fra Domaine de la Janasse står mørk-rød i farven med osende aromaer af kirsebær, jordbær, sydfranske krydderurter, sød lakrids og sorte oliven. Smagen følger smukt op, hvor den givende frugt på charmerende vis glider elegant over t