Huguenot, Gevrey Chambertin, 1. Cru Les Fontenys 2017

1er Cru marken 'Fontenys' ligger umiddelbart syd for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, som nabo til Grand Cru marken 'Ruchottes-Chambertin'. Vinene fra 'Fontenys' er kendte for deres styrke og harmoni. Både under dyrkning og vinificering tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1. 500 fl. Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Les Fontenys' på Domaine Huguenot. I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år endnu - og blive større af det. Men allerede nu er det en stor vin! Servere den til råvildt, okse og lam.

950 kr

Andre kiggede også på

Remoissenet Père & Fils, Chambolle-Musigny 1. Cru Les Combottes 2017

Stor bredde i smagsbilledet med præcision i den rene frugt. Remoissenet har efter ejerskiftet i 2005 rendyrket en stil, hvor charmen kommer først med en masse ren frugt. I denne Chambolle er der stor fylde, charme og personlighed. Fadet er present, men frugten får lov til at overtage smagen fuldstændig.

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Vignes Belles Øko 2019 (v/6stk)

En af de fineste og mest pålidelige kommune vine, der produceres i Gevrey Chambertin. Den er delikat, subtil og kompleks i næsen, og dernærst middelfyldig, aromatisk og næsten sødmefuld i munden. Den smager godt lige fra frigivelsen, men tager på i vægt hvis man viser den lidt tålmodighed, og både i sin smag og i sit potentiale matcher den en række af 1. cru vinene fra kommunen.

Gevrey Chambertin 1er Cru Lavaux St-Jacques 2020

Tortochots Lavaux St-Jacques er en smuk Gevrey Chambertin, der brillerer med fylde, elegance og solid lagringspotentiale.  Vinens let-transparent røde farve efterfølges af givende og skarpe aromaer af kirsebær, jordbær, blåbær, balsamico, lakrids, skov

Odoul-Coquard, Gevrey-Chambertin 2019

Stor, rig og muskuløs Gevrey-Chambertin, i producentens karakteristiske tætte og mørk-frugtede stil. Magtfuld, tonet og underskovskrydret, komplementeret af en levende syre og snorlige mineralitet. En meget dyb bouquet folder sig ud, med noter af vilde skovbær, violer og syrlig-søde morbær, ledsaget af frisk lakrids, underskov og tørrede blade. Intens, kødfuld og velstruktureret på paletten, med en kavalkade af kirsebær, vilde jordbær og mørkerøde skovfrugter, foruden hints af ny læder og tørret kød. En længelevende, dyb og energifyldt finale, der sætter det sidste penselstrøg på denne storslåede og ungdommeligt-charmerende Gevrey-Chambertin.Druerne til Odoul-Coquard’s kommune Gevrey-Chambertin stammer fra 3 udvalgte parceller, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lagret på brugte egetræsfade – der tidligere har været benyttet til lagring af domainet’s to Grand Cru’s: Clos Vougeot og Charmes Chambertin.