Hofstätter, Pinot Nero Meczan 2021

Pinot Nero Meczan er basisniveauet for den drue, der på tysk også kendes som Blauburgunder, og er en varietaltro, let og yndefuld vin, der introducerer Pinot Neros fine, attraktive og distinkte aromatiske kvaliteter. Den træder frem med en sprudlende skovbær-karakter og har en sommerlig lethed og friskhed som er stimulerende og anvendes i gastronomiske sammenhænge til mere delikate retter og er som sådan selvskrevet til det nye nordiske køkkens lethed, men også til et glas i tide eller utide og så kan den også fungere sammen med en række ikke for tunge fiskeretter, hvis man insisterer på at drikke rødt i en sådan sammenhæng.

169,-119 kr

Andre kiggede også på

Gian Luca Colombo, Langhe Pinot Nero 2019

Gian Lucas Pinot Nero er en vin, der undergår en stadig perfektionering og viser en særlig side af hans talent, nemlig dette at kunne udtrykke Langa-territorio igennem denne eftertragtede sort på en måde, der bringer mindelser om Bourgogne…. og så er vinen alligevel helt sin egen.Brillant farve henimod rubin.Viol- og rosenduftende Pinotnæse med detaljering og skovbær. Skønt nærvær i munden og efterladende en varietaltro rigdom af indtryk.

Attilio Ghisolfi, Langhe Pinot Nero Pinay 2016 (v/6stk)

Vinen skænkes med en for Pinot Noir relativt stor farveintensitet og selvom den nu har været i flasken i et par år er de søde krydrede noter fra fadene fortsat i front både i næse og mund. Det er derfor en god ide lige at plaske vinen på en karaffel inden den skænkes således at der bliver mere plads til frugten, der anføres af sorte kirsebær.Ganske fyldig, men på ingen måde voldsom. Bare varm og stadig mere aromatisk efterhånden som den får lidt tid i glasset og til sidst nærmest silkeagtig når tanninerne slipper vinen fri. Ikke videre burgundisk og heller ikke særlig piemontesisk, men bestemt Ghisolfisk.

Hofstätter, Pinot Nero Meczan 2021

Pinot Nero Meczan er basisniveauet for den drue, der på tysk også kendes som Blauburgunder, og er en varietaltro, let og yndefuld vin, der introducerer Pinot Neros fine, attraktive og distinkte aromatiske kvaliteter. Den træder frem med en sprudlende skovbær-karakter og har en sommerlig lethed og friskhed som er stimulerende og anvendes i gastronomiske sammenhænge til mere delikate retter og er som sådan selvskrevet til det nye nordiske køkkens lethed, men også til et glas i tide eller utide og så kan den også fungere sammen med en række ikke for tunge fiskeretter, hvis man insisterer på at drikke rødt i en sådan sammenhæng.

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Franz Haas' mere intensive og komplekse bud på upåklagelig norditaliensk Pinot Noir skal findes i denne Pinot Nero Schweizer Pinot Nero (Noir) fra mere end 40 år gamnle vinstokke, der strækker sig i op mod 900 meters højde. Efter omhyggelig sortering - først i marken og siden på sorteringsbordet i vinhuset - er mosten gæret til vin ved det naturlige gær i ståltanke og er derpå lagret 12-15 måneder i franske barriques. Herefter blandes indholdet fra fadene og tappes så på flasker, som tilbringer yderligere et år i kælderen inden frigivelse.Duften er et væld af bl.a. hindbær, jordbær, blåbær og brombær, der endvidere får selskab af læder, lakrids, skovbund og peber. Smagen er elegant og silkeblød som de bedste vine fra f.eks. Bourgognes Volnay og har en syredrevet rygrad og en mediumfyldig tanninstruktur, der vidner om et langt liv forude.Dette er en af Italiens største vine lavet på Pinot Nero, forførende elegant og perfekt match til f.eks. perlehøne serveret med svampe, kalvemørbrad og intense pastaretter. Vinen kan sagtens gemmes i op mod 15 år fra høståret, hvor vi anbefaler servering ved 14-16 grader.93 point - Robert Parker/The Wine Advocate: From a warm vintage, the 2015 Alto Adige Pinot Nero Schweizer opens to a slightly darker tone with deep garnet highlights and a rich quality of fruit. The bouquet reveals layers of red fruit, cassis and dried mint leaf. The wine fans out over the palate with broad appeal and more concentration compared to Franz Haas's 2016 Alto Adige Pinot Nero released at the same time. In truth, this 2015 vintage has less vertical intensity compared to that beautiful wine from 2016. Some 15,000 bottles were produced.