Hewitson, Barossa Valley, Mad Hatter Shiraz 2018

Rig, kompleks og intens med flere lag og en dyb smag af røde mørke frugter og flot integrerede tanniner. En smag der bliver hængende. Druerne kommer fra årgangens bedste marker fra 50 år gamle vinstokke. Druerne afstilkes og presses, og udbløder koldt i en uge. Herefter ligger de med skindet i tre uger og gærer til slut 16 måneder i fransk eg. Vinen følges nøje undervejs for at sikre den rette balance mellem eg og frugt i vinen.

370 kr

Andre kiggede også på

Hewitson, Barossa Valley, Mad Hatter Shiraz 2018

Rig, kompleks og intens med flere lag og en dyb smag af røde mørke frugter og flot integrerede tanniner. En smag der bliver hængende.Druerne kommer fra årgangens bedste marker fra 50 år gamle vinstokke. Druerne afstilkes og presses, og udbløder koldt i en uge. Herefter ligger de med skindet i tre uger og gærer til slut 16 måneder i fransk eg. Vinen følges nøje undervejs for at sikre den rette balance mellem eg og frugt i vinen.

Hewitson, Barossa Valley, Ned & Henry's Shiraz 2019

En eksplosion af røde bær og varm tekstur. Fløjlsbløde tanniner med en frisk syre i afslutningen. Fransk eg, finkornede tanniner, balance og tydeligt frugt udtryk.Vinen er et resultat af en udfordring, som en god ven til ejer Dean Hewitson kom med: Lav en traditionel, fyldig Barossa Valley vin, der kan drikkes ung til frokost eller middag, og som ikke må vige fra Hewitsons grundprincipper i vinfremstilling. Fransk eg, finkornede tanninner, balance og tydeligt frugt udtryk. Vinificeringen er en kombination af hele klasser og pressede. Druerne får kold udblødning i 2-3 uger med skal og overpumpning af mosten. Efter tapning lagrer vinen 16 måneder i franske egefade.

Hewitson, Barossa Valley, Baby Bush Mourvèdre 2017

En mellemfyldig vin på 100% Mourvèdre. Brombær, blåbær og sorte kirsebær forenet medtørrede urter og muld. Smagen er blød med fuldt modne tanniner, der bakker op omskovbær og rodfrugter. Disse vinstokke er stiklinger fra Hewitsons anden kendteMourvèdre mark, Old Garden, der er plantet i 1853, og som er verdens ældste mark meddruen. Den har fine udviklingsmuligheder, der vil øge nuancerne yderligere med årene.Baby Bush vinstokkene vokser som enkelte buske, dvs. at de ikke er bundet op. Dervokser græs mellem rækkerne, og der kunstvandes ikke. I kælderen anvendes vedgæringen en kombination af hele klaser og pressede druer, og vinen lagrer i små franske, let toastede egefade i 15 måneder. Hele klaser kan give en naturligt langsommere ogkøligere gæring, som øger kompleksiteten i vinen. En teknik, der, når stilkene er modnenok, i stigende grad bruges i Bourgogne, hvor Dean også har arbejdet.Mourvèdre anvendes oftest som blandingsdrue, men druen har stort potentiale under deoptimale forhold. På fransk hedder druen Mourvèdre og i Californien og Australien Matero.Det er en lille, tykskindet og sejlivet drue, der dyrkes flere steder i Spanien, men er somskabt til ekstremt klima, da den elsker varme og fint klarer lange tørkeperioder.Den er kødfuld, har en intens farve og et højt tannin-indhold, der giver vinmageren megetgodt at arbejde med i vinkælderen.

Kaesler Wines, Barossa Valley Stonehorse GSM 2017 (v/6stk)

Resultatet er efter australske forhold ganske saftig og umiddelbar vin, som bærer sine næsten 15% alkohol med stil og samtidig levner fin plads til frugten mens fadets søde krydderier taktfuldt forbliver i baggrunden. Den er tæt og mørk i glasset med herlige aromaer præget af brombær, blommer, lidt friske rabarber og blomstrende violer. Fyldig, men ikke voldsom. Krydret, frugtmættet og med pikante strejf af mørk chokolade inden vinen slutter med fin saftighed og såkaldt smidige tanniner.