Hewitson, Barossa Valley, Barrel 1853 Shiraz-Mourvédre 2018

Australsk rigdom og kompleksitet med lag på lag af frugt fra de bedste fade af Shiraz og Old Garden Mourvèdre. Duften åbner op for frugt fra skov og frugthaver, eksotiske krydderier og tørrede urter. Smagen er dybde, rundhed, uendelig frugt og modne, meget velintegrerede tanniner. En stor vin, der bliver ved med at give i glasset. Blended er 50% Shiraz fra Moter Vine Vineyard (monopole) samt 50% Old Garden Vineyard, der er Hewitsons 8 rækker af Mourvèdre vinstokke, som blev plantet i 1853. De menes at være de ældste Mourvèdre vinstokke i verden. I januar 2021 blev marken Old Garden nævnt i artiklen 10 vineyards behind the world's most famous wines i Wine Enthusiast - ved siden af marker som Romanée-Conti, Montrachet, Cannubi m. fl. Vinificering sker med 20% hele klaser og 80% afstiklede, pressede druer. Efter kold udblødning med overpumpning, gærer vinen i 3 uger, før den lagrer 24 måneder på hovedsageligt ny fransk eg.

800 kr

Andre kiggede også på

Hewitson, Barossa Valley, Baby Bush Mourvèdre 2017

En mellemfyldig vin på 100% Mourvèdre. Brombær, blåbær og sorte kirsebær forenet medtørrede urter og muld. Smagen er blød med fuldt modne tanniner, der bakker op omskovbær og rodfrugter. Disse vinstokke er stiklinger fra Hewitsons anden kendteMourvèdre mark, Old Garden, der er plantet i 1853, og som er verdens ældste mark meddruen. Den har fine udviklingsmuligheder, der vil øge nuancerne yderligere med årene.Baby Bush vinstokkene vokser som enkelte buske, dvs. at de ikke er bundet op. Dervokser græs mellem rækkerne, og der kunstvandes ikke. I kælderen anvendes vedgæringen en kombination af hele klaser og pressede druer, og vinen lagrer i små franske, let toastede egefade i 15 måneder. Hele klaser kan give en naturligt langsommere ogkøligere gæring, som øger kompleksiteten i vinen. En teknik, der, når stilkene er modnenok, i stigende grad bruges i Bourgogne, hvor Dean også har arbejdet.Mourvèdre anvendes oftest som blandingsdrue, men druen har stort potentiale under deoptimale forhold. På fransk hedder druen Mourvèdre og i Californien og Australien Matero.Det er en lille, tykskindet og sejlivet drue, der dyrkes flere steder i Spanien, men er somskabt til ekstremt klima, da den elsker varme og fint klarer lange tørkeperioder.Den er kødfuld, har en intens farve og et højt tannin-indhold, der giver vinmageren megetgodt at arbejde med i vinkælderen.

Hewitson, Barossa Valley, Ned & Henry's Shiraz 2019

En eksplosion af røde bær og varm tekstur. Fløjlsbløde tanniner med en frisk syre i afslutningen. Fransk eg, finkornede tanniner, balance og tydeligt frugt udtryk.Vinen er et resultat af en udfordring, som en god ven til ejer Dean Hewitson kom med: Lav en traditionel, fyldig Barossa Valley vin, der kan drikkes ung til frokost eller middag, og som ikke må vige fra Hewitsons grundprincipper i vinfremstilling. Fransk eg, finkornede tanninner, balance og tydeligt frugt udtryk. Vinificeringen er en kombination af hele klasser og pressede. Druerne får kold udblødning i 2-3 uger med skal og overpumpning af mosten. Efter tapning lagrer vinen 16 måneder i franske egefade.

Hewitson, Barossa Valley, Barrel 1853 Shiraz-Mourvédre 2018

Australsk rigdom og kompleksitet med lag på lag af frugt fra de bedste fade af Shiraz og Old Garden Mourvèdre. Duften åbner op for frugt fra skov og frugthaver, eksotiske krydderier og tørrede urter. Smagen er dybde, rundhed, uendelig frugt og modne, meget velintegrerede tanniner. En stor vin, der bliver ved med at give i glasset.Blended er 50% Shiraz fra Moter Vine Vineyard (monopole) samt 50% Old Garden Vineyard, der er Hewitsons 8 rækker af Mourvèdre vinstokke, som blev plantet i 1853. De menes at være de ældste Mourvèdre vinstokke i verden. I januar 2021 blev marken Old Garden nævnt i artiklen 10 vineyards behind the world's most famous wines i Wine Enthusiast - ved siden af marker som Romanée-Conti, Montrachet, Cannubi m.fl.Vinificering sker med 20% hele klaser og 80% afstiklede, pressede druer. Efter kold udblødning med overpumpning, gærer vinen i 3 uger, før den lagrer 24 måneder på hovedsageligt ny fransk eg.

Hewitson, Barossa Valley, Mad Hatter Shiraz 2018

Rig, kompleks og intens med flere lag og en dyb smag af røde mørke frugter og flot integrerede tanniner. En smag der bliver hængende.Druerne kommer fra årgangens bedste marker fra 50 år gamle vinstokke. Druerne afstilkes og presses, og udbløder koldt i en uge. Herefter ligger de med skindet i tre uger og gærer til slut 16 måneder i fransk eg. Vinen følges nøje undervejs for at sikre den rette balance mellem eg og frugt i vinen.