Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2014

Kompleks og balanceret Rioja. Herlig åben duft hvor nuancer af røde kirsebær dominerer og så kommer de ekstra noter fra fadlagringen i form af chokolade og vanilje. En herlig fylde i munden hvor den friske røde frugt suppleres fint af vaniljenoter fra fadlagringen. Tanninerne er der, uden at blive dominerende. En lammekølle med rosmarin og en flaske af denne Reserva, så er der balance på bordet. Tempranillo druer som høstes i hånden fra 30 år gamle bush vines ved foden af Sierra Cantabria bjergkæden. Druerne høstes i hånden og sorteres anden gang når de kommer til vineriet. Vinen lagres efter endt gæring i 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. For at vinen først skal være drikkeklar når den rammer markedet, så bliver den gemt i 2 år inden frigivelse.

199 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2014

Kompleks og balanceret Rioja. Herlig åben duft hvor nuancer af røde kirsebær dominerer og så kommer de ekstra noter fra fadlagringen i form af chokolade og vanilje. En herlig fylde i munden hvor den friske røde frugt suppleres fint af vaniljenoter fra fadlagringen. Tanninerne er der, uden at blive dominerende. En lammekølle med rosmarin og en flaske af denne Reserva, så er der balance på bordet. Tempranillo druer som høstes i hånden fra 30 år gamle bush vines ved foden af Sierra Cantabria bjergkæden. Druerne høstes i hånden og sorteres anden gang når de kommer til vineriet. Vinen lagres efter endt gæring i 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. For at vinen først skal være drikkeklar når den rammer markedet, så bliver den gemt i 2 år inden frigivelse.

Vina Muriel, Rioja Gran Reserva Garnacha 2011

Viña Muriel blev grundlagt i 1982 på en genoplivet vingård fra 1926, der ligger i hjertet af Rioja Alavesa. Kældrene er i den historiske landsby Elciego, som er kendt for at være omgivet af noget af det bedste terrior i Rioja. Navnet Muriel kommer fra kombinationen af familienavnet, Murua, og navnet på selve byen, Elciego, og i dag driver Julian og hans søn Javier vingården med den mission at forene regionens langvarige vinfremstillingstraditioner.Med nye teknologier og teknikker for at lave vine, der udtrykker de bedste kvaliteter af druerne, der kommer fra disse frugtbare Rioja-vinmarker.Vina Muriels Gran Reserva Garnacha er et fremragende eksempel på hvordan Muriel hele tiden udforsker mulighederne for 'wine-making'Vinen viser noter af tørrede jordbær, krydderier, valnød og tørret kød på næse og gane. Den er fyldig, stram og smuk. Drik nu eller gem til en særlig anledning

CVNE Imperial, Rioja Gran Reserva 2015 (v/6stk)

Essensen af Rioja når Rioja rammer toppen af kvalitets pyramiden! Vinene fra C.V.N.E (Compañia Vinicola del Notre del España) udstråler de kvaliteter, som man forventer at få, når man søger gode vine fra Rioja! Siden 1879, hvor to brødre startede bodegaen, har efterkommere stået for produktionen - vinen løber i deres årer. Gran Reserva har fået på tangenter, når det kommer til fadlagring og druemateriale! Imperial Gran Reserva laves kun i de bedste år. Druerne er høstet i hånden og nænsomt behandlet fra vinstok til færdig vin. Efter endt gæring tilbrunger gran reservaen 24 måender i franske og amerikanske fade med omstikning hver 4. måned. Sluttelig får vinen lov til at lagre i flasken yderligere 36 måneder, før den slippes fra vineriet. Noter af skovbær, kandiserde jordbær, sød lakrids, balsamico og varme krydderier driver vinen sammen med de smukke fine tanniner, afstemt alkohol og rundhed, som umiskendelig skriger RIOJA!