Gerard Raphet, Gevrey Chambertin 2020

Gerard Raphet Gevrey-Chambertin er delikat rubinrød, og overrasker dine forventninger til en lys og delikatet udseende vin: det er maskulin power og intensitet som brager op ad glasset. Denne kontrast forfører og drager alle, hvis hjerte banker for Bourgogne. Netop denne forførelse er dét der kendetegner Raphes vine. Noter af jordbær, kirsebær, nelliker, kanel og skov strømmer op ad glasset. Teksturen er på en og samme tid struktureret og silkeblød med en forførende spænding mellem intensitet og kompleksitet. Gerard Raphet er 4. generation vinmager i familien og allerede nu deltager datteren, Marion, i alt arbejdet: fra mark til kælder, fra høst til færdig vin. Raphet familien har aldrig gået på “vin-skole” eller er blevet uddannet ønologer.

699 kr

Andre kiggede også på

Huguenot, Gevrey Chambertin, 1. Cru Les Fontenys 2017

1er Cru marken 'Fontenys' ligger umiddelbart syd for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, som nabo til Grand Cru marken 'Ruchottes-Chambertin'. Vinene fra 'Fontenys' er kendte for deres styrke og harmoni. Både under dyrkning og vinificering tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1.500 fl. Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Les Fontenys' på Domaine Huguenot.I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år endnu - og blive større af det. Men allerede nu er det en stor vin! Servere den til råvildt, okse og lam.

Remoissenet Père & Fils, Gevrey-Chambertin 2019

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2018 (v/6stk)

En vin der lige siden frigivelsen har været så charmerende, at man med det samme sænker alle parade. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 8. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin.På alle 5 parceller holdes druerne fra de yngste og ældste vinstokke adskilt under høsten, således at man nede i kælderen både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af Mes Cinq Terroirs.

Domaine Thierry Mortet, Gevrey-Chambertin Øko 2019 (v/6stk)

Farven er smukt lyserød med fin brillans. Der er fine nuancer af mørke kirsebær, hindbær, ribs og sød lakrids i duften, der tager på i vægt og dybde, når vinen får lov til at få lidt luft, eller endnu bedre bliver glemt et par år. Den er dejlig aromatisk i munden og kommer med en vibrerende frugtsyre og fine tanninerne, som tilsammen etablerer et friskt og ungdommeligt udtryk. Let uden at virke spinkel. Her er snarere tale om dansende elegance. Skænk gerne i store bourgogneglas.