Fuligni Rosso Toscano Joanni IGT Merlot 2015

Har du smagt Roberto Fulignis Brunello-vine, så ved du, at han er en af de helt store mirakelmagere i Toscana. I denne Supertoscaner viser han, at hans evner også er i verdensklasse, når det gælder andre druesorter, for her viser han, hvordan Merlot-druen tager sig ud i Toscana, når den behandles efter alle kunstens regler. Han formår at skabe en imponerende balance mellem det bløde og smooth udtryk, vi kender Merlot-druen så godt for, men samtidig får han vinen til at fremstå med en forrygende finesse, der viser sig som elegante linjer i udtrykket. Smagen giver noter af modne blommer, mørke krydderier og vanille, men samtidig har den de charmerende florale undertoner, der hæver den til et niveau, der er sjældent for denne type vine. Vinen tager sig fremragende ud allerede nu, men den kan sagtens lagres i kælderen i 5-6 år og fortsætte udviklingen til et endnu højere niveau.

649,-449 kr

Andre kiggede også på

Fuligni Rosso Toscano Joanni IGT Merlot 2015

Har du smagt Roberto Fulignis Brunello-vine, så ved du, at han er en af de helt store mirakelmagere i Toscana. I denne Supertoscaner viser han, at hans evner også er i verdensklasse, når det gælder andre druesorter, for her viser han, hvordan Merlot-druen tager sig ud i Toscana, når den behandles efter alle kunstens regler.Han formår at skabe en imponerende balance mellem det bløde og smooth udtryk, vi kender Merlot-druen så godt for, men samtidig får han vinen til at fremstå med en forrygende finesse, der viser sig som elegante linjer i udtrykket.Smagen giver noter af modne blommer, mørke krydderier og vanille, men samtidig har den de charmerende florale undertoner, der hæver den til et niveau, der er sjældent for denne type vine.Vinen tager sig fremragende ud allerede nu, men den kan sagtens lagres i kælderen i 5-6 år og fortsætte udviklingen til et endnu højere niveau.

Antinori, Villa Antinori Rosso Toscana IGT 2019

Villa Antinori er blandt husets signaturvine fremstillet første gang som Chianti Classico i 1928. I 2001 ændrede Piero Antinori vinens status til IGT for at kunne højne kvaliteten med druer som Cabernet, Merlot og Syrah, alle høstet på Antinori familiens ejendomme. Hver druesort vinificeres for sig, for at optimere ekstraheringen af frugt og tanniner, druesort for druesort. Den unge vin lagres 12 måneder på fade af fransk, ungarsk og amerikansk eg. Efter aftapningen lagrer Villa Antinori yderligere 8 måneder inden den frigives til salg.Villa Antinori byder på en intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig, og fløjlsagtig og munder ud i en utroligt appetitlig finish. Villa Antinori er superb til vildt, lam, fyldige antipasti eller kalv.

Ricasoli, Rosso Toscana IGT 2017

En saftbombe uden lige, her er pakket masser af frisk frugt ned i flasken. Noter af brombær, hindbær og blommer danser rundt. Smagen er medium fyldig med en god frugt, uden forstyrrende elementer. En vin man har lyst til at drikke hver dag. Nyd denne vin afkølet til en god pastaret.Her er indgangen til glæde og fornøjelse hos Barone Ricasoli. En vin, hvor der arbejdes med flere forskellige druesorter, primært sangiovese, men her iblandet lidt mere merlot og en håndfuld cabernet sauvignon. I lidt større mængder end, hvad der er tilladt i Chianti, hvorfor denne tappes med den mindre strikse IGT-betegnelse.