Fratelli Revello, Barolo Giachini 2018

Barolo Giachini er fremstillet første gang i 1994 og kommer fra planter sat i 1954. Revellos dyrkningssted giver en kraftfuld, stofrig Barolo med en ret betydelig tannin-struktur for en Annunziata-Barolo, og en aromatisk profil, der skal bruge tid på fuldt at udvikles. Til trods for en umiddelbar appel, er det fremdeles en Barolo, der er værd af flaskelagre, for den udvikles til endnu større sammensathed. Revellos fortolkning af dette territorio er fuldt moderne, med en kort macerationstid på rotofermentator, der skaber en vis opulence i frugten og lagring på 50% nye franske barriques, der trækker sødmen frem i vinen og giver frugten et næsten slikagtigt præg. Samtidig gør fadet vinen mere blød og smidig. Den forbliver et mønstereksempel på en Barolo af den Altare-inspirerede tilgang.

399 kr

Andre kiggede også på

Fratelli Revello, Barolo Giachini 2018

Barolo Giachini er fremstillet første gang i 1994 og kommer fra planter sat i 1954. Revellos dyrkningssted giver en kraftfuld, stofrig Barolo med en ret betydelig tannin-struktur for en Annunziata-Barolo, og en aromatisk profil, der skal bruge tid på fuldt at udvikles. Til trods for en umiddelbar appel, er det fremdeles en Barolo, der er værd af flaskelagre, for den udvikles til endnu større sammensathed.Revellos fortolkning af dette territorio er fuldt moderne, med en kort macerationstid på rotofermentator, der skaber en vis opulence i frugten og lagring på 50% nye franske barriques, der trækker sødmen frem i vinen og giver frugten et næsten slikagtigt præg. Samtidig gør fadet vinen mere blød og smidig. Den forbliver et mønstereksempel på en Barolo af den Altare-inspirerede tilgang.

Fratelli Revello, Barolo 2018

Revellos Barolo fremstilles med druer fra plots i Annunziata di La Morra og inkluderer fremover også (ca. 40%) druer fra MGA Teodoro i Seralunga d’Alba. Det er en Barolo lagt an på frugt, typicitet og en stor umiddelbar appel og den tjener som en seriøs og overbevisende introduktion til de øvrige enkeltmarks-Baroli herfra. Det er også en prisrimelig indgang til en vintype, der bliver stadig mere eftertragtet og kostbar. Enzo ønsker at fremstille en balanceret Barolo med elegance og velsmag og den er forbløffende konsistent i kvalitet, på tværs af skiftende årgange. Stilen er grundlæggende uændret fra tidligere, omend druerne fra Teodoro tilføjer mere mørk frugt, nye nuancer og mere struktur til blandingen og vi mener afgjort, at vinens samlede udtryk står styrket. Som altid er det en imødekommende og attraktiv Barolo allerede i ungdommen.

Fratelli Revello, Dolcetto d'Alba 2021

Revellos Dolcetto d’Alba er en konsistent vellykket viol-, kirsebær- og drueduftende La Morra-typisk vin på denne lokale favorit til mange af de indledende retter i Langhe-køkkenet. Navnet Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syre-indhold smager udtalt sødmefulde, men en anden forklaring er, at navnet i virkeligheden er afledt af et lokalt ord for bakke, doset, og på dialekt kendes druen da også bl.a. som Dosset. Den traditionelle vinifikation giver imidlertid altid tørre, gerne dybt farvede, meget frugtige og næsten mostprægede vine, med en del mere tannin end eksempelvis Barbera. Det ønskværdige er, at fremvise den primære frugtighed, bevare så meget friskhed som muligt og moderere tanninerne. Hos Revello fås en udsøgt, balanceret og elegant frugtig udgave med en indtagende karakter.

Fratelli Revello, Langhe Nebbiolo 2021

Langhe Nebbiolo er en vintype, der tjener to funktioner. Dels muliggør den ofte, at kun de bedste og mest favoriserede planter kan anvendes til produktion af Barolo eller Barbaresco, og endelig er det potentielt også en skøn vin i sin egen ret, der tillader producenten at fremvise en lettere struktureret og mere primærfrugtig side af druen, som tilmed er meget gastronomisk anvendelig.Revellos Langhe Nebbiolo er netop en sådan violduftende og skønt frugtig vin, der opnås gennem særlig vinifikation og kortere lagring på ståltanke. Strukturen er nøje afstemt, men de umiddelbare, varietale egenskaber er bevarede og accentuerede. Det er en karakterfuld vin af en smuk sammensathed, der er skabt til at kunne nydes med det samme, også af dem, der til tider finder en Barolos tanninstruktur for udfordrende.