Fratelli Revello, Barbera d'Alba 2021 (v/6stk)

Revellos Barbera d’Alba fremstilles af druer, der kommer fra Annunziata di La Morra, og er et strålende eksempel på denne saftige, primærfrugtige vin, der har en frisk ganeopkvikkende syre og et meget beskedent tanninindhold. Med sin ligefremme, bærsprudlende karakter er den særdeles let at holde af, og den er sammensat og sansefængende nok til at interessere mere end blot sporadisk. Gastronomisk hører denne vintype til i den første del af det typiske menuforløb i Langhekøkkenet, hvor den er særdeles alsidig og den er skøn lettere afsvalet, hvis man ønsker at drikke rødt i sommervarmen. Også den friske Barbera d’Alba formes af stedet og som det ofte ses er den lysere i bærfrugtsammensætningen end de tilsvarende versioner fra eksempelvis Monforte d’Alba.

129,-119 kr

Andre kiggede også på

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag

Pio Cesare, Barbera di Alba 2020 (v/6stk)

Barbera di Alba fra Pio Cesare rødvin er en flot Barbera fra Barolo-området, med en dyb og kompleks smag med en krydret og moden frugt. Aromer af mørke bær og et strejf at ristet tobak præger smagen.

Matteo Correggia, Barbera d'Alba Marun MAGNUM 2012

Barbera d’Alba Marun – navnet ændredes med 1996 versionen – er en enkeltmarks-vin skabt med inspiration fra Elio Altare og dennes arbejde med Barbera Larigi.Druerne kommer fra en privilegeret sydvendt position i Canale, med op til 80 år gamle planter. Vinen kombinerer en dyb, sprudlende frugtkarakter med en udtalt elegance og finesse og udtrykket er karakteriseret ved at forene det frodige med en skarp præcision og balance. Den betagende fragrans findes også i Correggias Nebbiolo-vine og siges at komme fra den sandede jord.Vinen er elegant afstemt med en relativt høj andel af ny eg, der ubetinget klæder denne druesort. Træet fremhæver og løfter den nuancerede og komplekse primærfrugt og bidrager endvidere også med struktur. Det er historisk set en af de røde vine, der for alvor satte Roero på landkortet.

Fratelli Revello, Barolo Giachini 2018

Barolo Giachini er fremstillet første gang i 1994 og kommer fra planter sat i 1954. Revellos dyrkningssted giver en kraftfuld, stofrig Barolo med en ret betydelig tannin-struktur for en Annunziata-Barolo, og en aromatisk profil, der skal bruge tid på fuldt at udvikles. Til trods for en umiddelbar appel, er det fremdeles en Barolo, der er værd af flaskelagre, for den udvikles til endnu større sammensathed.Revellos fortolkning af dette territorio er fuldt moderne, med en kort macerationstid på rotofermentator, der skaber en vis opulence i frugten og lagring på 50% nye franske barriques, der trækker sødmen frem i vinen og giver frugten et næsten slikagtigt præg. Samtidig gør fadet vinen mere blød og smidig. Den forbliver et mønstereksempel på en Barolo af den Altare-inspirerede tilgang.